Foto: F64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis, izcīnot piekto vietu Soču olimpisko spēļu divnieku sacensībās, aizvadījis četrus stabilākos braucienus savā karjerā, uzskata sportists.

Kā ziņots, sacensībās, kas noslēdzās pirmdien, Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu četru braucienu summā par 1,09 sekundēm piekāpās uzvaru izcīnījušā krieva Aleksandra Zubkova ekipāžai. Otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Vairi Leibomu četru braucienu summā ierindojās 16.vietā.

Pēc sacensībām Melbārža acīs smaidu nebija iespējams saskatīt, tomēr viņš izteicās, ka tas ir tikai noguruma dēļ un kopumā ar rezultātu ir ļoti apmierināts.

"Šie bija stabilākie četri braucieni manā pilota karjerā. Izdarīju visu, ko varēju, visu, kas bija iekšā, pēc tīrākās sirdsapziņas," teica Melbārdis. "Viss arī veiksmīgi beidzās."

Melbārdis uzskata, ka augstākas vietas izcīnījušajiem konkurentiem gan labāk slīdējis, gan arī meistarība un pieredze bijusi lielāka.

"Trasē vēl ir pāris neskaidrības vidusdaļā, kas sešos treniņbraucienos ar četrinieku būs jāizkož," teica pilots.

"Mums nav nekādu iemeslu bēdāties. Beidzot bija stabili braucieni. Mums priekšā skaļi uzvārdi un arī divi mājinieki, kas šajā trasē braukšanas ziņā ir bez konkurences," stāstīja Dreiškens, kurš atgādināja, ka līdz šim šosezon ekipāža divnieku sacensībās labāko pieciniekā bija iekļuvusi vien vienu reizi.

"Četriniekos mums ir konkurētspējīgāka tehnika. Ja tur izdosies tikpat stabili braucieni, viss būs kārtībā," piebilda stūmējs.

Savukārt Latvijas bobsleja jaunais pilots Oskars Ķibermanis Soču olimpiskajās spēlēs divnieku sacensībās cerējis cīnīties par labāko desmitnieku, tāpēc ar sasniegto nav apmierināts.

"Gribēju nostartēt labāk, bet laikam šobrīd nevarēju. Darīju, ko varēju, bet kamanas ātrāk negāja," teica Ķibermanis, par savu labāko nosaucot trešo braucienu. "Varbūt tas palīdzēs ar pozitīvākām domām sagaidīt četriniekus."

Tomēr Ķibermanis izteicās, ka sacensībās gājis labāk nekā treniņbraucienos. "Laikam vēl jātrenējas, lai būtu augstākas vietas, jo kamanas iepriekš pierādījušas, ka iet labi un ir konkurētspējīgas."
Ķibermanis atzina, ka pēc treniņiem bija cerējis grozīties desmitnieka apkaimē.

"Četriniekos iepriekš treniņos gājis labi, cerams, ka arī tagad tā būs," piebilda jaunais pilots.

Šis Latvijas bobslejam ir augstākais rezultāts olimpisko spēļu divnieku sacensībās šajā gadsimtā. 1998.gadā piekto vietu spēja izcīnīt Sanda Prūša divnieks, bet pirms astoņiem gadiem Jānis Miņins ar stūmēju Dreiškenu noslēdza labāko sešinieku.

Vīriešu bobslejistiem vēl atlicis aizvadīt četrinieku sacensības, kas norisināsies nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!