Foto: AP/Scanpix
Krievijas frīstaila slēpotājai Marijai Komisarovai, kura pagājušajā sestdienā Soču olimpisko spēļu treniņu laikā lauza mugurkaulu, nebūs nepieciešama trešā operācija, vēsta Krievijas Frīstaila federācija (FFR).

Kā ziņots, 23 gadus vecā sportiste uzreiz pēc smagā kritiena tika nogādāta mediķu aprūpē, bet pēcāk tika secināts, ka krieviete lauzusi vairākus mugurkaula skriemeļus, tāpēc viņai nekavējoties veikta operācija turpat tuvējā Krasnajas Poļanas slimnīcā.

Sportiste tika pakļauta sešu ar pusi stundu ilgai operācijai, kas bija veiksmīga. Līdzjūtību par notikušo izteica arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs, bet sportisti klātienē slimnīcā apmeklēja Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Pēc tam viņa tālākai ārstniecībai tika nogādāta uz slimnīcu Minhenē, Vācijā.

Pēcāk sportistei veikta vēl viena operācija, bet trešdien pēc Vācijas un Krievijas mediķu rūpīgām pārbaudēm secināts, ka trešā operācija nebūs nepieciešama. Komisarova tiks pārvesta uz vietējo rehabilitācijas centru.

Sportistes veselības stāvoklis pašlaik tiek vērtēts kā stabils, taču smags.

Šis nebija pirmais negadījums frīstaila slēpotāju un snovbordistu trasēs. Iepriekšējās dienās dažādus savainojumus Sočos guva arī Norvēģijas, Kanādas, Austrijas, Japānas un ASV sportisti.

Olimpiāde ilgs līdz svētdienai, bet Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!