Foto: F64

XXII Ziemas olimpisko spēļu sacensībās otrdien piedalīsies latviešu kalnu slēpotājas, biatlonists Andrejs Rastorgujevs un Latvijas hokeja valstsvienība, kas mēģinās iekļūt olimpiskā hokeja turnīra ceturtdaļfinālā.

Jau plkst.7:30 sāksies pirmais brauciens kalnu slēpošanas milzu slalomā sievietēm. Šīs sacensības notiks pusotru stundu agrāk nekā bija plānots sākotnēji. Otrais brauciens sāksies plkst.11:00. Latviju milzu slalomā pārstāvēs Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa. Gasūnai šis būs pirmais starts Soču olimpiskajās spēlēs, kamēr Āboltiņa piedalījās arī supergigantā, ierindojoties 31.vietā.

Tikmēr plkst.12:30 beidzot tiks aizvadītas biatlona sacensības 15 kilometru distancē ar masu startu, kurās piedalīsies arī Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Jau vēstīts, ka vispirms šīs sacensības bija paredzētas svētdien, taču biezās miglas pieņemts lēmums tās aizvadīt pirmdienas rītā. Migla nebija mitējusies arī tad un startu pārcēla uz pirmdienas 13:00, tomēr joprojām migla neļāva sportistiem doties trasē. Tika pieņemts lēmums startu atkal atlikt, šoreiz uz otrdienu.

Kā zināms, Rastorgujevs šajā Olimpiādē piedalījies jau trijās sacensībās - 10 km sprintā viņam 17.vieta, bet 12,5 km iedzīšanā - augstā devītā pozīcija. Ne tik veiksmīgas bija 20 km sacensības ar individuālo startu - 33.vieta.

Savukārt plkst.19:00 Latvijas hokeja izlase aizvadīs kvalifikācijas kārtas spēli pret Šveici. Šī mača uzvarētājs iekļūs ceturtdaļfinālā, kur pretī stāsies Kanādas valstsvienība.

Jau ziņots, ka pēc priekšsacīkšu noslēguma kļuva zināms, ka kvalifikācijas kārtā Latvijai būs atkal jātiekas ar pasaules vicečempioni Šveici. Abas vienības jau tikās savā starpā C grupā, un šajā mačā Latvija zaudēja dramatiskā cīņā ar 0:1, ripu ielaižot tikai 7,9 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Latvijas izlase olimpiskajā turnīrā aizvadīja mačus arī pret Čehiju un Zviedriju. Čehijai latvieši piekāpās ar rezultātu 2:4, bet Zviedrijai - ar 3:5. Otrdien medaļu komplekti tiks sadalīti kalnu slēpošanas milzu slalomā dāmām, biatlonā vīriešiem 15 km distancē ar masu startu, pārceltajās sacensībās snovbordkrosā vīriešiem, ātrslidošanā vīriešiem 10000 metru distancē, sieviešu šorttreka sacensību stafetē 3000 metros, ziemeļu divcīņā un frīstaila slēpošanā rampā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!