Foto: F64

2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Latvijas komandas karognesējs būs hokejists Sandis Ozoliņš, trešdien paziņoja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

41 gadu vecais Ozoliņš ir pazīstamākais Latvijas sportists Latvijas delegācijā. Viņš no 1992. līdz 2008.gadam spēlējis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kā arī izcīnījis Stenlija kausu un piedalījies septiņās NHL Zvaigžņu spēlēs. Šogad viņš spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo".

Ozoliņš Sočos būs vecākais Latvijas sportists, un šīs viņam būs trešās olimpiskās spēles Latvijas hokeja izlases sastāvā. Viņš piedalījās Soltleiksitijas un Turīnas spēlēs.

"Redzot ilggadējā Latvijas izlases ārsta Jāņa Kvēpa emocijas, sapratu, ka pats šobrīd vēl neapzinos šī notikuma nozīmi," uzreiz pēc karognesēja nosaukšanas sacīja Ozoliņš.

Vēlāk sarunā ar žurnālistiem latviešu leģendārais hokejists uzsvēra, ka šis ir viens no sportista karjeras spilgtākajiem brīžiem. Līdz šim viņš nav nesis karogu oficiālās ceremonijās un nezina kādas būs emocijas. "Ja būs iespēja, tad konsultēšos ar Martinu Dukuru, kurš karogu nesa Vankūverā.°

Ozoliņš izlaida iepriekšējās četras KHL spēles Rīgas "Dinamo" sastāvā. Viņš stāstīja, ka viņam bijusi magnētiskā rezonanse mugurai, taču uz izlases pirmo treniņu 1.februārī viņš būs un sāks gatavoties ar komandu.

"Spēlēšana valstsvienībā katram Latvijas hokejistam nozīmē ļoti daudz, tāpēc esmu priecīgs, ka man būs iespēja piedalīties Soču olimpiskajās spēlēs un esmu ļoti gandarīts, ka man ir uzticēts pienākums ienest Latvijas karogu Olimpiādes atklāšanas ceremonijā. Olimpiskās spēles ir lielākais hokeja notikums, jo risinās reizi četros gados un tāpēc tas ir liels gods," LOK preses dienestam izteicās Latvijas Olimpiskās komandas karognesējs Sandis Ozoliņš.

Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers akcentē, ka hokejists Sandis Ozoliņš ar savu neatlaidīgo darbu un mīlestību pret hokeju ir pierādījis Latvijas sabiedrībai, ka ir cienīgs nest valsts karogu Olimpiādes atklāšanas ceremonijā. "Sandis Ozoliņš ir piemērs simtiem un tūkstošiem jauno hokejistu, ka ar sportisku degsmi, azartu un mīlestību pret savu darbu var sasniegt visaugstākos mērķus. Piemērs, kas māca un tajā pašā laikā liek aizdomāties par profesionālā sporta gaišajām un ēnas pusēm, kur sevi var apliecināt tikai ļoti stipras personības", sacīja Tikmers.

"Tāpat leģendārā hokejista piesaistīšana uz Olimpisko hokeja kvalifikācijas turnīru nospēlēja izšķirošu un nozīmīgu lomu, jo viņš kā izlases kapteinis saliedēja un deva spēku komandai. Ar lielām viņa pūlēm Latvijas hokeja izlase piedalīsies ceturtajās Olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Viņa rakturs vienoja visu komandu", piebilst delegācijas vadītājs.

Iepriekšējie Latvijas karognesēji ziemas olimpiskajās spēlēs bijuši bobslejisti Jānis Ķipurs (1992., Albervilā), Zintis Ekmanis (1994., Lillehammerē) un Sandis Prūsis (1998, Nagano), hokejisti Harijs Vītoliņš (2002, Soltleiksitijā) un Artūrs Irbe (2006., Turīnā), kā arī skeletonists Martins Dukurs (2010., Vankūverā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!