Kas sestdienas talkā labi pastrādājis, tas varēja arī labi pamieloties, piestājot Berga Bazārā, kur pilsētniekiem un tūristiem par prieku 26.aprīļa tirdziņā bija ieradies "špeka veirs" - speķa vīrs Andris no Rēzeknes. Kamēr aiz sporta kluba logiem veselīga dzīvesveida aktīvisti uz skrejceliņiem joņoja kilometru pēc kilometra, turpat blakus pavasara saulītē varēja uzzināt, ka speķis, kas iegūts no pareizi barotām cūciņām, nav nekas slikts, drīzāk pat otrādi – uzskatāms par veselīgu, un samērīgās devās lietots, nevienu resnu vēl nav padarījis.

Mutīgais latgalietis, uz Rīgas tirgiem braukdams, allaž izceļas ar savas tirdzniecības vietas noformējumu – nekādi saulessargi, teltis vai citas mūsdienu konstrukcijas – par glābiņu no saules gādā slaiku bērza baļķīšu nojume ar lina jumtu, bet visām lapsām par biedinājumu izkārta kūmiņa āda – par vistu zagšanu no kūts tam tagad jābraukā apkārt pa tirgiem, kamēr āda aiz vecuma izdils!

Rēzeknietis solās Rīgas iedzīvotājus un viesus pacienāt, pārsteigt un izglītot speķa ēšanas māksā arī 10. maijā, kad Berga bazārā gaidāms daudznacionālais tirgus, kur līdzās Latvijas lauku labumiem būs baudāmas arī eksotiskākas garšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!