Foto: Shutterstock

Vasaras sezonā Rīgas restorāni aicina nodoties gastronomiskam ceļojumam un nobaudīt ēdienus, kuru gatavošanā izmantoti zirņi, vēži vai ērkšķogas, portālam Tasty.lv vēsta projekta Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga organizatori.

"Visi produkti, kas aug pie mums ir unikāli un laba pavāra rokās no tiem tiek radīti augstvērtīgi ēdieni. Uzskatu, ka jebkurš produkts ir jāciena un jāliek galdā uzsverot tā unikālo garšu. Latvijas pirmās ogas, pirmie dzinumi vienmēr rada sajūsmu gan klientu, gan šefpavāru vidū. Ir patīkami strādāt ar kvalitatīviem pašmāju produktiem un viesiem ar lepnumu teikt - jā, tie ir Latvijā audzēti produkti. Šīs vasaras noteiktie produkti tiešām ir tas, ar ko mēs varam īpaši lepoties un izcelties citu vidū. Vienmēr produktiem ir jādod arī otrā iespēja. Tas nozīmē ka nevajag aizmirst mūsu unikālās dabas veltes,” norāda restorāna Le Dome šefpavārs Māris Astičs, kurš projektā Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga piedalās jau no pirmās dienas.

Jūnijā, jūlijā un augustā Rīgas restorānu ēdienkartēs atradīsim tādus ēdienus kā upes vēžu krēmzupu ar pikantiem foreles sainīšiem, ērkšķogu mandeļcepumus, cukurzirņu - citronmelisas saldējumu, aļģu lapās ceptus vēžu rullīšus, cukurzirņu jogurta krēmzupu ar drupinātu ķimeņu sieru un daudzus citus.

Informāciju par projektā iesaistītajiem restorāniem meklējiet Liveriga.com mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!