Foto: LETA
Restorāna "3" pavāre Ina Poliščenko kļuvusi par ikgadējā konkursa "Labākais pavārs" uzvarētāju, iegūstot "Reaton Zelta pavārnīcu".

Poliščenko šajā vakarā ieguva divas galvenās balvas - arī viņas gatavotais deserts tika atzīts par labāko atsevišķā nominācijā, sagādājot savai autorei speciālbalvu - konditorijas apmācības ārzemēs.

Poliščenko ir trešā pavāre-sieviete, kas 10 gadus ilgajā konkursa pastāvēšanas vēsturē ieguvusi prestižo apbalvojumu.

Arī labākā jaunā pavāra tituls šogad ticis meitenei - "Latvijas pavārzeļļa 2015" nosaukumu ieguva Kristiāna Šteinfelde (restorāns "Kaļķu vārti").

Pavārzeļļu konkursa dalībniekiem, kurā var piedalīties gan kvalificēti pavāri, gan vēl tikai topošie virtuves meistari līdz 23 gadu vecumam, bija jāgatavo uzkoda un pamatēdiens pēc sevis izveidotām receptēm, bet Latvijas labākā pavāra nosaukuma pretendentiem - trīs ēdieni, ieskaitot desertu.

Sacensību mērķis ir veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijā atbilstoši "Mūsdienu Latvijas virtuves" manifesta būtībai – laba garša, kvalitāte un rūpes par veselīgu uzturu vienlaikus, atbalstot vietējo dabas velšu audzētājus un pašmāju produktu ražotājus.

Lai pieteiktos konkursam "Latvijas pavārs 2015 " un ceļojošās balvas "Reaton Zelta pavārnīca" izcīņai, dalībniekiem bija jāiesniedz mājas darbs – karstās uzkodas recepte, kuras pagatavošanā jāizmanto Latvijas sams un diļļu sēklas, pamatēdiena recepte no veselas pīles un kāļiem. Kā arī deserta recepte, kuras pagatavošanā jāizmanto kaltēti liepziedi, "Līcīšu" klasiskais kazassiers, svaigās avenes un "melnās kastes" produkts.

Pēc mājas darbu izvērtēšanas konkursa finālā iekļuva astoņi labākie dalībnieki. Finālistu atlasi veica Latvijā strādājošu pavārmeistaru un lietpratēju žūrija, izvērtējot anonīmos mājas darbus.

Sacensību finālisti tikās 4. septembrī izstādē "Riga Food 2015", lai gatavotu ēdienus pēc pašu izstrādātajām un iesūtītajām receptēm.

Finālā pavāru meistardarbus pēc noteiktiem kritērijiem – ēdiena noformējums, garša un produktu saderība, tehniskā meistarība un darba organizēšana – izvērtēja pieredzējusi starptautiska žūrija piecu speciālistu sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!