Ja kādā receptē nepieciešama vien daļa no citrona, bet atlikušo augli nav plānots tuvākajā laikā izmantot, drošākā metode, kā glabāt iegrieztu citronu, lai tas neapkalstu, - augli ietīt pārtikas plēvē un ielikt ledusskapī.

Ja pārtikas plēve nav pa rokai, citronu kādu laiku var glabāt ledusskapī arī tāpat vien, tikai nākamajā lietošanas reizē būs jānogriež apkaltusī citrona kārtiņa.

Savulaik populāri bija citrona pusīti glabāt uz šķīvīša, kurā iebērts cukurs, jo šādi auglis neapkalta. Šīs metodes mīnuss - tādu citronu vairs nevarēs izmantot zivs vai salātu pagatavošanai, tas derēs vien tējai, žurnālā Dienas Ēdieni teic restorāna Bibliotēka Nr.1 šefpavārs Māris Jansons.

Cits variants - no pāri palikušā citrona izspiest sulu, ko sasaldē un izmanto pēc vajadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!