Foto: Shutterstock
Visiem ir labi zināma situācija, kad ap trijiem - četriem pēcpusdienā kļūst arvien grūtāk koncentrēties uz atlikušajiem dienas darbiem, jo vēders sāk izdvest nodevīgas skaņas un acis aizmiglo dažnedažādu gardu ēdienu vīzijas. Mēs tev atklāsim, kā iespējams atrisināt šo situāciju.

Ir vesela virkne vienkārši pagatavojamu un gardu uzkodu, ko vari sagatavot līdzņemšanai uz darbu. Apkopojot savu un citu kulināro portālu veidotāju pieredzi, esam izveidojuši garšīgu sarakstu, kura idejas tev noteikti noderēs. Tikai nebrīnies, ja pēc brīža sapratīsi, ka jāgatavo jau divreiz lielāks daudzums, jo arī kolēģi nespēs atturēties no tavu kārdinošo pēcpusdienas našķu nodegustēšanas.

Pupas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Izmērcē pupas un novāri tās. Pārkaisi ar sāli, pievieno nedaudz garšvielu, piemēram, sasmalcinātu rozmarīnu, timiānu vai čili, ber trauciņā ar vāku, sakrati un veselīgs našķis līdzņemšanai ir gatavs. Turklāt tas būs lielisks proteīna avots.

Bezpiedevu jogurts

Foto: PantherMedia/Scanpix

Veikalā nopērkamo, pārlieku saldināto produktu vietā, labāk izvēlies jogurtu bez piedevām un papildini to pēc saviem ieskatiem. Vari izvēlēties svaigus augļus, medu, riekstus, sēklas, kanēli, mandeļu esenci vai pāris pilienus rožūdens.

Ja saldumi nav tava stihija, vari jogurtam pievienot biezpienu, mājas sieru, un gabaliņos sagrieztu marinētu gurķi, kaperus, olīvas vai svaigos dārzeņus.

Dārzeņi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Gurķi, burkāni, kāļi, ziedkāposti, brokoļi, paprika, sulīgie selerijas kāti un citi dārzeņi satur niecīgu kaloriju daudzumu un lieliski "piesien dūšu". Sagriez tos kumosa lieluma gabaliņos un ņem līdzi uz darbu. 

Ideja: piešķir dārzeņiem garšu, pārkaisot ar savu iecienītāko garšvielu maisījumu. Ja vēlies, vari pārslacīt tos ar pāris pilieniem citronu sulas vai arī paņemt līdzi mājās pagatavotu jogurta mērci.

Šokolāde

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja esi nelabojams saldummīlis, tad lieliska izvēle būs pāris gabaliņi tumšās šokolādes. Turklāt tu vari to uzlabot: izkausē tumšo šokolādi ūdens peldē un iemaisi masā grauzdētas ķirbju, saulespuķu un sezama sēklas ( vari izvēlēties jebkurus iecienītākos riekstus un sēklas). Izklāj masu uz cepamā papīra, pārkaisi ar šķipsnu graudainās jūras sāls un ļauj šokolādei sastingt, tad salauz to gabaliņos un iepako līdzņemšanai.

Rieksti un sēklas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Tie ir ļoti gardi un veselīgi. Ar riekstiem un sēklām tu vari gan bagātināt savu brokastu pārslu maisījumu, gan pievienot tos pusdienu salātiem. Atlikušo riekstu maisījumu noslēp galda atvilktnē un izmanto, lai remdētu pēcpusdienas izsalkumu. Tikai neaizraujies, jo rieksti ir īstas kaloriju "bumbas".

Padoms: lai riekstu maisījumu padarītu "vieglāku", pievieno tam žāvētus augļus un ogas.

Enerģijas batoniņi

Foto: Shutterstock

Tīmeklī ir lērums dažādu recepšu un informācijas par šiem gardajiem un veselīgajiem našķiem. Vienā reizē vari pagatavot lielāku daudzumu un iepriecināt arī vīru un bērnus. Viņi noteikti priecāsies, atrodot somā vai mēteļa kabatā šādu gardu pārsteigumu.

Olas

Foto: PantherMedia/Scanpix

Cieti vārīta ola, sagriezta šķēlītēs un papildināta ar sāli un pipariem, būs sātīga un proteīniem bagāta pēcpusdienas uzkoda. Bet, rūpējoties par kolēģu labsajūtu, labāk to nolobi un apēd darba virtuvītē.

Grauzdiņi

Foto: Shutterstock

Sagriez nelielos gabaliņos savu iecienītāko maizi – tā var būt rupjmaize, saldskābmaize, sēklu maize vai baltmaize. Pārsmērē gabaliņus ar eļļu, pārkaisi ar sāli un apgrauzdē cepeškrāsnī, līdz tie ir zeltaini. Neilgi pirms cepšanās beigām, pārkaisi grauzdiņus ar sieru (ja vēlies izteiktāku garšu, izvelies zilo sieru vai kādu no cietā siera šķirnēm).

Ja tev garšo saulē kaltēti tomāti, sablendē pāris gabaliņus ar nelielu daudzumu eļļas (no tomātu burciņas), liec masu virs vēl siltajiem grauzdiņiem un kārtīgi iemaisi.

Čipsi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Vai zināji, ka čipsus var pagatavot ne tikai no kartupeļiem? Pamēģini līdzņemšanai sagatavot lavaša čipsus: lavašu pārsmērē ar eļļu, pārklāj ar plānu siera kārtiņu un sagriez trjstūrīšos. Liec krāsnī un cep pāris minūtes. Izņem no krāsns un pārkaisi ar, piemēram, oeregano.

Ja vēlies aizdaru, vari paķert līdzi arī nelielu trauciņu ar humusu.

Zemesriekstu sviests

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja pēcpusdienā tevi sāk mocīt nāvīgs izsalkums, zemesriekstu sviests būs īsts glābiņš. Ja līdz šim nebiji sajūsmā par šo amerikānisko produktu, izmēģini to uz grauzdētas maizes šķēles, kombinācijā ar aveņu ievārījumu un glāzi auksta piena.

Izklausās diezgan traki, bet der izmēģināt zemesriekstu sviestu arī ar svaigu gurķi vai kraukšķīgu selerijas kātu - arī šiem garšu salikumiem ir gana daudz piekritēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!