Foto: Shutterstock

Lai uzlabotu savas ēst gatavošanas prasmes, ir nepārtraukti jātrenējas un jācenšas vecos, nelietderīgoes paradumus aizstāt ar jauniem. Darbojoties virtuvē, reizēm ir nozīme ne vien minūtēm, bet pat sekundēm, tādēļ ir jāizmanto katra niecīgākā laika ekonomijas iespēja. Thekitchn.com eksperti apgalvo, ka turot pa ķērienam šīs lietas, tu kļūsi par virtuves pavēlnieku.

Sālstrauks

Foto: Shutterstock

Nav svarīgi, vai tā ir jūras sāls, galda sāls vai jodsāls, bet sālstrauks ir viens no "must have" virtuves atribūtiem, tādēļ to ir ieteicams turēt iespējami tuvu "karstajai" gatavošanas zonai, lai nepieciešamības gadījumā varētu žigli paķert kādu šķipsnu un pievienot ēdienam.

Lielākoties receptēs nav norādīts konkrēts sāls daudzums un tā ir jāpievieno "uz garšu", tādēļ ir ieteicams sāli no dzirnaviņām vai beramā trauciņa pārvietot uz tādu trauku, no kura sāli vari ērti paņemt ar pirkstiem. Šādi rīkojoties, tu drīz vien ar pirkstu galiem sāksi sajust pareizo ēdienam pievienojamo sāls daudzumu un tas palīdzēs tev kļūt par labāku pavāru.

Atceries, ka sāls lietošanu nav ieteicams pārspīlēt - tas nenāks par labu veselībai, tomēr, pievienota nelielos daudzumos, tā paspilgtina produktu garšas īpašības.

Eļļa cepšanai

Foto: Shutterstock

Arī eļļa ir viens no virtuvē biežāk izmantojamiem produktiem, tādēļ to ieteicams turēt plīts tuvumā. Neuztraucies par to, ka eļļai varētu kaitēt pastāvīga karstuma klātbūtne. Ja tu virtuvē neesi rets viesis, tad šīm bažām nav pamata, jo eļļ noteikti tiks izlietota ātrāk, nekā tā spēs sabojāties.

Starp citu, izdevīgak ir iegādāties eļļu lielākos tilpumos un pārliet to mazākā pudelītē ar ērtu dozatoru. Atsevišķu ēdienu gatavošanai, kur nepieciešams mazāks eļļas daudzums, noderēs izsmidzināma eļļa pudelītē ar pulverizatora uzgali.

Koka karotes un lāpstiņas

Foto: LETA

Var droši apgalvot, ka koka karotes un lāpstiņas virtuvē ir ne ar ko neiazvietojami priekšmeti. Tās ir multifunkcionālas un tiek bieži izmantotas, tādēļ vienmēr jātur pa ķērienam. Turi tās vienkopus glītā, stabilā traukā, netālu no plīts.

Kaut šādas lāpstiņas ir iegādājamas arī lielveikalos, labāk pērc tās no kāda amatnieka vai ik pa laikam notiekošajos gadatirgos. Tur varēsi iegūt noderīgu informāciju par dažāda veida koka izstrādājumu īpašībām, izvēloties tieši sev piemērotāko, kā arī uzzināt visu par pareizu koka lāpstiņu un karošu kopšanu.

Karstumizturīgie cimdi vai paliktņi

Foto: Shutterstock

Nav svarīgi, ko tu lieto karstu pannu vai katlu pārvietošanai - silikona cimdu, auduma paliktni vai virtuves dvieli, - tā ir lieta, kurai vienmēr jābūt pa rokai, citādi tu riskē gūt bīstamas traumas brīdī, kad jānoceļ karsts katla vāks vai jānokāš verdoši makaroni, drudžaini rakņājoties pa virtuves atvikltnēm.

Ja tev nav svešas elementāras šūšanas prasmes, tad izdaiļo savu virtuvi ar saskaņotiem karstumizturīgajiem paliktņiem un cimdiem, kurus vari pieskaņot pie pārējām tekstilijām. Starp citu, šāds komplektiņš būs lieliska dāvana kādai vai kādam kaismīgam ēst gatavotājam.

Ugunsdzēšamais aparāts

Foto: DELFI

Ja tev tāda nav, tad ir pēdējais laiks šo noderīgo ierīci iegādāties. Ļoti iespējams, ka tev nekad nenāksies to pielietot praksē, bet nodrošināties pret dažādām varbūtībām nekad nenāk par ļaunu. Tu jutīsies drošāt zinot, ka ugunsdzēšamais aparāts atrodas rokas stiepiena attālumā.

Parūpējies, lai vajadzības gadījumā tas būtu viegli sasniedzams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!