Foto: Shutterstock

Katram no mums ir kāds ieradums, kuru nekādā veidā nespējam izskaust. Mēs neizlasām kārtīgi receptes, aizmirstam par kādu produktu ledusskapī, līdz tas sabojājas, vai improvizējam reizēs, kad tas nav vajadzīgs. GoodHousekeeping.com apkopojuši septiņus šādus ieradumus, kurus noteikti vajag izskaust.

Nepieturēšanās pie plāna

Pirms sākam gatavot, mums noteikti ir jāpieturas pie plāna. Tas ietaupīs gan laiku, gan padarīs virtuvē pavadīto laiku vēl produktīvāku. Tāpēc noteikti ieslēdz cepeškrāsni laicīgi, lai tā labi uzkarst, vai liec ūdeni vārīties pirms ber tajā makaronus, lai tie izdotos perfekti, kā norādīts receptē.

Neasu nažu izmantošana

Neass nazis var izvest no pacietības, ja ir daudz mīksto dārzeņu vai zivs fileja, kas jāsagriež. Tāpēc, pirms katras lielās ēst gatavošanas, uzasini nazi ar pāris vilcieniem asināmajā. Tas ne tikai uzturēs nazi asu un paaugstinās tā vērtību, bet arī aiztaupīs liekus kreņķus.

Sastāvdaļu aizvietošana

Protams, ir reizes, kad virtuvē vari ļauties tīrai improvizācijai un savstarpēji miksēt sastāvdaļas pēc sirds patikas. taču ir reizes, kad to kategoriski nevajag darīt. Un tā ir cepšana – vesela zinātne, kurā katra sastāvdaļa – milti, eļļa, sviests, soda, cepamais pulveris – atbild par to, vai tavs biskvīts būs perfekts, cepumi mīksti, un mafini pacēlušies. Ja kaut kā trūkst, labāk izvēlies tādu recepti, kur trūkstošā sastāvdaļa nav vajadzīga.

Paļaušanās uz buljona kubiņiem

Pavisam vienkāršs padoms – ja buljonu neēd pa taisno, tādu, kāds tas ir, neizmanto to arī gatavojot. Labāk pārsālīts, paša vārīts buljons, kā sintētiski garšojošs kubiciņa. Protams, buljona vārīšana nav viegla, bet tas tikai tavu zupu padarīs vēl jo gardāku un vērtīgāku.

Par maz sāls

Jā, arī tā var būt. Nevairies sāli pievienot ūdenim, kurā vāri makaronus. Pat ja mērcē, kuru pievienosi makaroniem, sāls ir gana, izvārīti bez sāls ūdenī, tie tāpat garšos pliekani.

Nepareizi glabāti piena produkti

Viens no visplašāk izmantotajiem plauktiem ledusskapī, ir tas, kas atrodas tā durvīs. Tu taču tur arī glabā pienu, vai uzminējām? Kā izrādās, durvju plaukti ir vissiltākā vieta ledusskapī, tāpēc tur noteikti nevajadzētu glabāt pienu, sviestu un jogurtus. Tā vietā, glabā tos kādā dziļākā atvilktnē vai plauktā.

Eļļa uz pannām, ar pret apdegšanas pārklājumu

Ja tava panna ir ar pārklājumu, kas nodrošina to, lai ēdiens nepieliptu pie tās, tad noteikti neizmanto eļļu vai ko citu, lai vēlreiz censtos panākt to pašu efektu. Uzticies darbarīkam. Eļļa pati par sevi piedegs pie pannas, līdz ar to ilgākā laikā tā kļūs viegli slidena no tās, un viss pret apdegšanas, un ēdiena nepielipšanas efekts būs zudis. Tāpat, asās lāpstiņas, nažus un dakšas turi pa gabalu no šādu pannu virsmas – tā tu tikai to saskrāpēsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!