Šokolāde un augsta temperatūra
Šokolāde nemīl karstumu - ja šokolāde tiek ilgstoši pakļauta augstām temperatūrām, tā sadalās un kļūst graudaina. Tādēļ ir svarīgi sekot receptes instrukcijai un nekad nepārsniegt šokolādes kausēšanas ieteikto ilgumu un temperatūru. Ja ieteikts kausēt šokolādi ūdens peldē, tas ir strikti jāievēro.
Kā pareizi kausēt šokolādi?
Pirmais solis – salauzt šokolādi mazos gabaliņos. Ja nevēlies to darīt, iegādājies tā dēvētos šokolādes "čipsus", mazus šokolādes gabaliņus, kas ir uzreiz gatavi kausēšanai. Tāpat veikalos iegādājami speciāli trauciņi, kuros liek šokolādi un tad šo trauciņu "uzsēdina" katlam, kurā atrodas vārošs ūdens. Tas nodrošinās trauciņa apakšpuses nesaskaršanos ar verdošo ūdeni, tādējādi nodrošinot stabilu temperatūru. Ja izvēlies šokolādi kausēt mikroviļņu krāsnī, dari to zemākas temperatūras režīmā. Kādos gadījumos šokolādi var nekausēt ūdens peldē? Tikai tad, ja to kausē kopā ar kādu citu izejvielu, piemēram, sviestu. Tāpat jāuzmanās, lai šokolādes masā neiepilētu ūdens vai nenonāktu tvaiks.
Ko darīt, ja šokolāde ir sadalījusies?
Dažreiz tomēr gadās šokolādi pārkarsēt un tā sadalās - šadā gadījumā, jāpievieno karote augu eļļas. Var mēģināt pievienot izkausētu sviestu, bet šī metode ir riskantāka.
Mafini ar šokolādes gabaliņiem
Mafini ar šokolādes gabaliņiem gardam našķim pie tējas vai kafijas.
Gardākie šokolādes brauniji
Vienkārši un ātri pagatavojami, mitri un kārdinoši šokolādes brauniji.
Mājās cepta torte 'Cielaviņa'
Kuram gan negaršo torte "Cielaviņa"? Mutē kūstošs bezē, šokolādes krēms un kraukšķīgi rieksti, mmmm! Vēl gardāka kūka būs, ja pagatavosi to pati! Vien nedaudz jāiemanās, cepot bezē kārtas, pārējais jau pavisam vienkārši! Piedāvājam portāla "Cālis.lv" lietotājas Sonicfox recepti. Pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.
Zemeņu spociņi
Lieliski piemērots un gards deserts bērnu ballītei!
Karaliskā šokolādes kūka bez cepšanas
Variācija par tik iecienīto un gardo šokolādes "desu" jeb "Saldo bruneti", kā to mēdz saukt. Šoreiz - tikai ar cepumiem un kūkas formā! Ja vēlies, papildini ar riekstiem un marmelādi. Starp citu, šādu kūku savās kāzās bija pasūtījis arī princis Viljams.
Bezē cepumi ar rīvētu šokolādi
Ak, kraukšķīgie un gaisīgie putotā olbaltuma cepumiņi! Bezē, kas paši kūst uz mēles. Patiesībā pievienotā šokolāde cepumu garšu gandrīz neietekmē, toties ļoti atsvaidzina to izskatu!
Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas
Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas izdaiļos jebkuru svinību galdu.
Trifeļu kūka bez cepšanas
Teju katru saimnieci vismaz reizi dzīvē no gardas kūkas pagatavošanas atturējusi tai nepieciešamās cepeškrāsns neesamība. Šai sakarā piedāvājam gardu trifeļu kūku, ko vari pagatavot gana vienkārši arī tad, ja cepeškrāsni iedarbināt nav iespējams.
Šokolādes un kanēļa pudiņš ar avenēm
Šokolāde un avenes ir brīnišķīga kombinācija, īsti svētki!
Šokolādes fondī ar augļiem
Ļaujies šokolādes kārdinājumam un baudi kausētā šokolādē mērcētus augļus, biskvīta cepumus vai citus našķus. Šai kombinācijai ir grūti pretoties! Lai pagatavotu šokolādes fondī, piemērotākā būs tumšā šokolāde, papildini to ar kanēli vai brendiju!
Banāni šokolādē ar mandelēm
Ātri pagatavojams un gards deserts - banāni rūgtajā šokolādē ar mandelēm. Kas gan var būt vienkāršāk un labāk?