Foto: Shutterstock

Salāti ar krietnu devu rīvēta siera noteikti ierindojas starp tiem, kas ir ātri pagatavojami, tādēļ svētkos tev lieki nenāksies svīst pie plīts. Siers lieliski sader ar Lieldienās aktuālajām olām, turklāt salātus vari izmantot arī sāļo groziņu vai lavaša pildījumam.

Salātu galvenā sastāvdaļa var būt Krievijas, Holandes, Ementāles vai kāds cits rīvēts siers. Sajauc to ar vārītām, sarīvētām bietēm, ķiplokiem un majonēzes-krējuma mērcīti, izmanto konservētu kukurūzu, vārītas olas, tomātus vai gurķus, grauzdiņus un pasniedz tos kā kārtainos salātus vai pagatavo ātro vakariņu versiju, pievienojot sieru krabju salātiem.

Siers labi sader ar dažādām svaigām piedevām, kuru garša kontrastē ar sātīgajām siera strēmelēm vai gabaliņiem. Liec lietā konservētos zirnīšus, sagriez gabaliņos vistas girosu, sajauc ar konservētām pupiņām vai pat makaroniem un svaigiem dārzeņiem.

Ja netīk aizrauties ar treknajām majonēzes un krējuma mērcēm, kas ir diezgan raksturīgas siera salātiem, pagatavo vieglāku mērces versiju no bezpiedevu vai grieķu jogurta un garšvielām. Savukārt, lai līdzsvarotu siera kreptīgumu, noteikti pievieno kādas svaigas piedevas – tie var būt zaļumi, svaigi tomāti, gurķi, paprika vai kas cits, kas garšo vai pieejams ledusskapī.

Foto: Shutterstock

Un nobeigumā neizmirsti par dekorēšanu. Lai salāti atbilstu Lieldienu tematikai, izkārto tos ligzdas formā, pārber ar rīvēta siera kārtu un dekorē ar zaļumiem un novārītām paipalu oliņām.

Priecīgas Lieldienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!