Foto: Kristīne Taujena
Vēl viens zemeņu laika kārums – neceptā kūka ar maigu zemeņu jogurta-putukrējuma krēmu, kas papildināts ar svaigu zemeņogu pusītēm. Recepti iesaka Kristīne Taujena.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

PAMATNEI:1.5 cepumu "Selga" paciņas100 gsviests1 ĒKDemerara cukurs šķipsnakanēlis PILDĪJUMAM:400 gzemeņu jogurts350 mlsaldais krējums5 ĒKcukurs1 ĒKvaniļas cukurs25 gželatīns pēc garšaszemenes

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, pievieno cukuru un kanēli.

2

Liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15 minūtēm.

3

Gatavo pildījumu. Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar aukstu ūdeni. Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu, pamazām pievienojot cukuru un vaniļas cukuru, līdz iegūts stingras konsistences putukrējums.

4

Iemaisa putukrējumā jogurtu. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē. Kad tas izkusis, tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar mikseri vai putojamo slotiņu.

5

Lej masu formā virs cepumu kārtas, rotā ar uz pusēm sagrieztām zemenēm un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai pildījums sastingtu.

Foto: Kristīne Taujena

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!