Foto: DELFI
Laikietilpīgākais process, gatavojot šo ēdienu, ir dārzeņu un gaļas sasmalcināšana. Šis darbiņš noteikti jāpaveic pirms pannas likšanas uz uguns, lai neiedzīvotos stresā un nepiededzinātu ēdienu, mēģinot darīt vairākus darbus vienlaicīgi. Kad viss sagatavots un nolikts pa ķērienam, ēdiens ķīniešu gaumē būs gatavs nieka padsmit minūšu laikā.
40Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 "Rollton" nūdeļu paciņas2 sarkanie sīpoli6 atkauloti vistu šķiņķi bez ādas1 sarkanā paprika1 burkāns1 neliels brokolis1 saujašampinjoni rapšu eļļa cepšanai MĒRCEI:4 ķiploka daiviņas3 svaigs ingvers (cm)8 ĒKsojas mērce4 ĒKkečups140 mlūdens1 ĒKmedus0.5 citrona sula1 ĒKciete

Sagatavošana

1

Sagatavo dārzeņus cepšanai. Sīpolus nomizo, sagriež palielos kvadrātiņos. Burkānu nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm, slīpi sagriež plānās plāksnītēs. Sēnes sagriež šķēlītēs. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kvadrātiņos. Brokolim atdala rozetes, katru pārgriež uz pusēm. Gaļu sagriež gabaliņos.

2

Gatavo mērci; ingveru un ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, liek bļodiņā. Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa, līdz mērce ir viendabīga.

3

No ātri pagatavojamo nūdeļu jeb "roltonu" paciņām izņem tikai nūdeles. Liek bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni.

4

Sagatavo pannu un katlu. Pannā uzkarsē eļļu, uz lielas uguns liek cepties sīpolus, apmaisot tos ar koka lāpstiņu, lai nepiedeg. Cep ne ilgāk kā 1-1,5 minūti, tad liek sīpolus katliņā, uzliek katlam vāku. Atkal lej pannā eļļu un ātri apcep nākamo sastāvdaļu, liek to katliņā. Tā turpina, kamēr visas sastāvdaļas apceptas un saliktas katlā. Kā pēdējo cep gaļu, to apcepot nedaudz ilgāk nekā pārējās sastāvdaļas, līdz gaļa ir gatava.

5

Nūdelēm nolej ūdeni, liek tās pannā, pārlej ar mērci (mērci pirms liešanas pannā apmaisa, lai izvairītos no cietes nogulsnēšanās), apmaisot cep, līdz nūdeles piesūkušās ar mērci un mainījušas krāsu. Tad pievieno tās katliņa saturam, visu samaisa, uzkarsē, liek bļodiņās un pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem lociņiem vai grauzdētām sezama sēklām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!