Foto: Privātais arhīvs
"Tētis sadeva līdzi kaudzi rabarberu, kuri jau Rīgas gaisā sāka lēnu nāvi, tāpēc ar steigu kaut ko vajadzēja pasākt. Sāku domāt – ko nekad neesmu taisījusi? Čatniju! Nu, lai iet!" receptes rašanās stāstu atklāj autore Elīna Kursīte.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgrabarberu kāti4 sīpoli1 ķiploka galviņa80 mlābolu etiķis150 gcukurs pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Rabarberu kātus, sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo. Visu sasmalcina, liek katlā.

2

Pievieno sāli, piparus, cukuru (to var aizstāt ar 40 gramiem stēvijas) un sautē 20 minūtes kopš brīža, kad virums sāk burbuļot.

3

Beigās iemaisa etiķi, noņem katliņu no uguns.

4

Pilda čatniju sterilizētās burciņās un uzskrūvē vāciņus.

5

Atdzesē un uzglabā ledusskapī, izmantojot pēc nepieciešamības.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!