Foto: Publicitātes attēli

Līdzīgi kā dziesmā un dejā, arī maltītē, kas ar mīlestību gatavota, ir spēks, – par to ir pārliecināts "Rimi" gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis. Tāpēc viņš, svinot XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkus, kas šogad tiek aizvadīti 150 gadu jubilejas zīmē, uz savu virtuvi ciemos aicināja Dziesmu svētku virsdiriģentu Intu Teterovski, lai kopā radītu spēcinošu un ātri pagatavojamu maltīti – foreles burgeru.

Kā atklāj Dziesmu svētku virsdiriģents, viņš labprāt gatavo, lai gan straujajā ikdienas ritmā tam ne vienmēr izdodas rast pilnvērtīgu laiku. "Visdrīzāk steidzīgās dienās izvēlēšos apēst kādu kvalitatīvu kebabu, bet ar burgeriem ir tā – esmu laimīgs, ja tajos ir relatīvi maz maizes. Bet tas, kā man patiešām pietrūkst, ir skābētais gurķis. Saldie ēdieni mazāk. Pirmajā vietā man ir skābēts gurķis, otrajā – mazsālīts, trešajā – konservēts un kaut kur attāli – marinēts. Kaperi arī garšo," stāsta Ints Teterovskis.

30Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.burgermaizītes2 gab.salātlapas2 gab.Čedaras siers (šķēles)1 TKmajonēze eļļa (cepšanai)250 gforeles fileja ĒKeļļa1 gab.šalotes sīpols (mazs)1 ĒKkaperi1 saujapētersīļa lapas1 TKponzu mērce pēc garšassāls gab.sālīti gurķi saujazaļumi1 gab.šalotes sīpols1 gab.ķiploka daiviņa1 ĒKkaperi150 gmajonēze pēc garšascitrona sula vai kimči sula pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Mērces sastāvdaļas sagriez smalkos kubiņos un sajauc ar majonēzi, citrona vai kimči sulu un sāli.

2

Sakapā foreles fileju kopā ar pārējām sastāvdaļām.

3

Izveido burgera kotletes un cep uz pannas 1–2 minūtes no katras puses.

4

Noņem no pannas un uzliek siera cepuri. Gatavo burgeru, liekot visas sastāvdaļas kārtās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!