"Veldzējoties vasaras atmiņās un garšās, laima siera kūka ir īstā izvēle ikvienam gardēdim, kurš vēlas baudīt modernu un klasisku garšu, kas papildināta ar vaniļas mērci un sezonas svaigajām odziņām. Siera kūka ir ļoti iemīļota un viegli pagatavojama recepte daudzās mājās, bet, lai piešķirtu tai aizejošās vasaras svaigumu, esam recepti papildinājuši ar laima garšu. Šī recepte būs piemērota kā dažādām svinībām, tā arī ikdienas našķiem, nodrošinot baudījuma un garšas izcilību jebkurā brīdī, " stāsta "Maxima Latvija" garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers. Kūkas kopējās izmaksas – 12,78 eiro.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

140 gcepumi “Pētergailis Klasika”85 gmīksts sviests10 gpūdercukurs200 gsvaigais siers40 gcukurs100 mlsaldais krējums1 gab.laims (sulai un mizai)250 mlauzu dzēriens “Alpro”1 ĒKkukurūzas ciete30 gcukurs3 gab.olu dzeltenumi16 gvanilīna cukurs

Sagatavošana

1

Kūkas pamatnei sadrupina cepumus un samaisa ar sviestu un pūdercukuru viendabīgā masā.

2

Iegūto masu izklāj formas apakšā un cep 175 grādos piecas minūtes, tad atdzesē.

3

Kamēr dziest pamatne, krēmsieru saputo ar cukuru, tad pievieno saldo krējumu un laima mizu ar sulu.

4

Vēlreiz visu saputo, līdz iegūta viendabīga un gaisīga konsistence. To pārklāj pāri kūkas pamatnei un ievieto ledusskapī uz divām stundām kārtīgi savilkties un sastingt.

5

Kamēr kūka savelkas, pagatavo vaniļas mērci. Auzu dzērienu ielej karsēšanas trauciņā, uzkarsē ar tam pievienotām vaniļas sēklām un cukuru.

6

Tikmēr olu dzeltenumus sakuļ ar kukurūzas cieti un iegūtajai masai, lēnām maisot, lej klāt silto auzu pienu.

7

Tad lej visu atpakaļ un lēnām karsē, līdz veidojas iebiezināta masa.

8

Gatavo kūku griež porcijās un pasniedz pārlietu ar vaniļas mērci un rotātu ar sev tīkamām sezonas ogām.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!