Tortilja ar pildījumu ir brīnišķīgs brokastu ēdiens. Vēl labāk – pusi var apēst brokastīs, savukārt otru pusi ielikt kastītē līdzi uz darbu.

Pēdējā gadā piedzīvotais pārtikas cenu pieaugums ir īsts izaicinājums daudziem, it sevišķi, ja vēlamies ēst gan sātīgi, gan veselīgi – tā, lai maltītēs būtu visas nepieciešamās uzturvielas. Pārtikas tehnoloģe, elektroniskās pavārgrāmatas "Familyfeast.eu" un bērnu grāmatas "Mana mīļākā pavārgrāmata" autore Ārija Avota, atsaucoties kustības "Olas ir spēks" aicinājumam, izmēģināja, kā pagatavot iespējami vairāk sabalansētu maltīšu, tērējot saprātīgi.

Ārija gatavoja atbilstoši veselīga uztura šķīvja principam, viņas budžets bija aptuveni 58 eiro un kopā viņai sanāca vairāk nekā desmit receptes, katra no tām – vienai personai. Brokastu (vai pusdienu) tortiljas ir pirmā no 12 receptēm, ko publicējam.

13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 gab.pilngraudu tortilja2 gab.olas1 ĒKgrieķu vai turku jogurts dārzeņi pēc izvēles (puse maza tomāta, piecas ripas paprikas, marinēti sīpoli)50 gmocarellas siers sāls, pipari olīveļļa cepšanai2 saujasrukola1 saujavīnogas1 saujamellenes citrons1 ĒKExtra virgin olīveļļa sāls, pipari

Sagatavošana

1

Uz sakarsētas pannas ar nepiedegošu pārklājumu lej olīveļļu, liek izvēlētos dārzeņus un uz vidēji lielas liesmas apcep zeltainus, apber ar pipariem.

2

Tikmēr sakuļ olas ar jogurtu un sāli. Pārlej vienmērīgā kārtā pāri dārzeņiem un nogriež liesmu uz mazu.

3

Dārzeņus ar lāpstiņu nedaudz pacilā, lai ola satecētu arī apakšā.

4

Vienmērīgi pārliek ar saplēstas mocarellas gabaliņiem. Pāri liek tortilju, maigi piespiež.

5

Cep nepilnu minūti un tad veikli, palīdzot ar lāpstiņu, apmet sacepto ar tortiljas pusi uz dēlīša.

6

Var pārlocīt, satīt rullītī vai atstāt, kā izcepta. Satītu rullītī būs vieglāk ielikt kastītē paņemšanai uz darbu.

7

Gatavo salātus. Uz omletes vai šķīvja malas kārto rukolu, pārliek ar sagrieztām vīnogām un mellenēm. Uzber sāli un piparus, uzspiež citrona sulu un pārlej ar olīveļļu.

"Kustība "Olas ir spēks!" allaž būs par olu iekļaušanu uzturā, taču vienlaikus mēs esam arī par veselu nāciju – tas, savukārt, iespējams, ja ēdam pārdomāti. Tāpēc vēlamies izcelt gaismā veselīga uztura šķīvi – esam to atsvaidzinājuši, apvienojot gan Veselības ministrijas vadlīnijas, gan Hārvarda universitātes Uztura institūta vadlīnijas. Tas ir vienkāršs rīks, kas ļauj objektīvi paraudzīties uz katru mūsu ēdienreizi, vai tajā ir puse ir dārzeņi, ceturtā daļa – olbaltumvielu un vēl ceturtā daļa – ogļhidrātu, vai esam iekļāvuši veselīgos taukus," stāsta Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!