Foto: Publicitātes attēli
Nav noslēpums – jo lielāka ģimene, jo lielāks izaicinājums, ko gatavot vakariņās, lai būtu ne vien gardi un izdevīgi, bet arī visi būtu paēduši. Tam piekrīt arī TV personība, pasākumu vadītājs un četru meitu tēvs Armands Simsons, kurš devās ciemos pie "Rimi" Gardēža un šefpavāra Normunda Baranovska, lai parādītu, kā, veicot pāris izmaiņu receptē, ikdienas iemīļoto ēdienu var pārvērst restorāna cienīgā maltītē, kas patīkami pārsteigs ikvienu ģimenē.

Ar ēdiena gatavošanu Simsonu ģimenē viss ir vienkārši. Pirms katras maltītes tiek veikta publiskā aptauja un noskaidrots, kas būtu aktuāli, piemēram, vakariņās. Kad visi nobalsojuši, atliek vien izveidot pirkumu sarakstu un doties uz veikalu. Tiesa, ne vienmēr izdodas iepirkties pēc saraksta, un bieži vien grozā nonāk preces, kas tajā ieliktas aiz mirkļa iegribas. Tāpēc iepērkoties Simsons pievērš uzmanību tam, cik katrs produkts maksā, jo vakariņu plānošana pieciem cilvēkiem ir labs vingrinājums gudrākām izvēlēm iepērkoties, lai ēdienreize nebūtu restorāna cenā.

Kā stāsta Simsons, viens no viņu ģimenes iemīļotākajiem ēdieniem ir visiem zināmā kotlete ar kartupeļu biezeni, bet jo īpaši to iecienījusi jaunākā meita Odrija Pērle: "Jā, Odrijas mīļākais ēdiens ir kotletīte ar biezenīti. Ja ar biezenīti vēl kaut kā tieku galā, tad kotletes man vienmēr bijušas izaicinājums. Ģimenē, kurā aug četras dažāda vecuma meitas, rast vienotu kopsaucēju, ko ēdīsim vakariņās, nav vienkāršākais uzdevums. Bet nav neiespējami! Man ir liels prieks, ka meitenes arī pašas labprāt gatavo un pārsteidz mūs – vecākus – ne tikai ar savām pavāru prasmēm, bet arī jaunām garšu kombinācijām. Tāpēc šoreiz mans uzdevums – pārsteigt viņas! Jā, šodien cīņa turpināsies – uztaisīsim meitenēm pārsteigumu! Būs garšīgākās kotletes pasaulē!"

Noskaties video un uzzini, kā Armandam veicās pasaulē gardāko kotlešu izaicinājumā!

40Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
400 gmaltā gaļa1 gab.ola4 gab.šķēles tostermaizes200 mlsaldais krējums50 mlpiens40 gsiers20 gsviests ĒKpersilādes garšvielu maisījums eļļa (apcepšanai)500 gkartupeļi pēc garšassāls180 mlpiens60 gsviests2 gab.tomāti1 gab.garais gurķis1 gab.sīpols bunte loku100 gskābais krējums

Sagatavošana

1

Maizei nogriez garozu un maizes mīkstumu izmērcē pienā.

2

Pievieno malto gaļu, garšvielas un izmīci kotlešu masu ar rokām.

3

Sieru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar sviestu, izveido siera bumbiņas un ievieto kotletēm pa vidu.

4

Cep kotletes eļļā no abām pusēm, beigās pievieno krējumu un nedaudz pasautē.

5

Vienlaikus novāri kartupeļus un nokās ūdeni. Pievieno kartupeļiem pienu un sāli, sastampā, liec klāt sviestu un saputo visu masu krēmīgā biezenī.

6

Sagriez salātu sastāvdaļas un samaisi ar krējumu.

7

Pasniedz silto biezeni ar kotleti un mērci, bet atsevišķā traukā – salātus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!