Foto: Publicitātes attēli
Ēst, lai dzīvotu, nevis dzīvot, lai ēstu! Kuram gan atliek laika domāt par ēdienu, ja dzīvē ir daudz citu aizraujošu lietu, kurām ar diennakts stundām nepietiek? Tā mēdz gadīties arī dziedātājai Patrishai, kura ikdienā lielākoties iztiek ar retām ēdienreizēm un mazām porcijām, bet, lai pacienātu mūziķus Helviju Fiņķi un Valteru Pūci, dodas ciemos pie "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska un gatavo gardas kartupeļu pankūciņas.

"Es noteikti neesmu ģimenes lielākais kulinārs, bet mana mamma ir rādījusi priekšzīmi un iemācījusi mīlestību pret ēst gatavošanu. Man patīk tas process, sevišķi kūkas un našķus gatavot. Mans draugs ikdienā ir lielāks ēst gatavotājs nekā es pati. Bet vislabāk man garšo tādi mājas ēdieni, omīšu ēdieni – kartupelīši ar mērcīti un salātiņiem," atzīst Patrisha.

Parasti viņa gatavo vairākām dienām uzreiz, lai katru dienu ar to nebūtu jānodarbojas. "Man nesanāk iegādāties pārtiku uz veselu nedēļu. Ik pēc divām dienām dodos uz veikalu, jo es nevaru izzīlēt, ko man gribēsies ēst vakariņās vai pusdienās pēc piecām dienām," stāsta dziedātāja.

Kaut arī viņai patīk gatavot, dienas, kad jāiztiek tikai ar brokastīm un vakariņām, nav retums – Patrishai ir gana intensīvs darba grafiks un daudz pienākumu. Kamēr citi cenšas samazināt ēdienreižu skaitu, viņa, gluži pretēji, mēģina to palielināt un ēst trīs reizes dienā, tomēr atzīst, ka tas ne vienmēr izdodas. Jo aizņemtāka diena, jo mazāk gribas ēst, tāpēc pietiek pat ar mazu porciju. Pēdējā laikā Patrishas iecienītākie ēdieni ir zupas un vistas buljons, bet, kad jāgatavo draugiem – mūziķiem Helvijam Fiņķim un Valteram Pūcem, tad gan dziedātāja izvēlas gardu un vilinošu recepti – zeltainas kartupeļu pankūciņas ar bekonu.

Noskaties video un uzzini, kā tās tapa!

40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
3 gab.lieli kartupeļi3 šķipsnassāls šķipsnapipari gab.sīpols1 gab.ola50 grīvēts cietais siers saulespuķu eļļa cepšanai100 gkrējums100 gbekons50 ggurķis zaļumi (dekoram)

Sagatavošana

1

Sarīvē kartupeļus, piejauc sāli, piparus, olu, rīvētu cieto sieru, sīpolu, samaisi un cep sakarsētā eļļā, līdz pankūkas zeltaini brūnas.

2

Nosusini salvetē, liec uz uzkodu šķīvja, uz katras pankūciņas liec tējkaroti skābā krējuma un apceptus bekona gabaliņus.

Šī uzkoda visgaršīgākā ir silta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!