Foto: DELFI
Kādas ir tavas pirmās asociācijas, kad izdzirdi – meksikāņu ēdiens? Varbūt esi dzirdējis par tako, tortiljām, burito, varbūt pat Tex-Mex (Teksasas un meksikāņu ēdienu gatavošanas apvienojums). Liekot roku uz sirds, var sacīt – tāpat kā festivāli, arī meksikāņu ēdiens ir tāds, kas pilnībā ierauj savā krāsu dažādībā. Šeit ēdieni tiešām ir jāēd uzreiz. Pat UNESCO ir atzinusi tradicionālo meksikāņu virtuvi kā kultūras mantojuma dāvanu cilvēcei. Tradicionālie meksikāņu ēdieni ir viena no "must-do" aktivitātēm, kas aizrauj gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristu sirdis (un vēderus)!

"Iepazīsti vienu no Meksikas ēdieniem – kesadiljas! Veids, kā izmantot tortiljas uzkodām lielākai cilvēku grupai – it īpaši tad, kad notiek kāds saviesīgs pasākums. Recepte veidota pēc meksikāņu draugu ieteikumiem - cilvēki, kuri ar šo recepti vēlas ievest kaut nedaudz sirds siltumu drēgnajos rudens vakaros!" recepti iesaka Rihards – "Instagram" meklē viņu kā @riharudo.bento.

Der zināt – kesadiljās var likt ne tikai gaļu, tās var būt pildītas ar dārzeņiem vai soju u.c.

40Minūtes
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
8 gab.tortiljas300 gsiers100 gsarkanās pupiņas100 gkonservēta kukurūza1 gab.sarkanais sīpols gab.paprika400 gvistas šķiņķīši2 ĒKolīveļļa1 TKsīpolu pulveris1 TKkaltēta raudene1 TKsāls2 TKkumīna pulveris2 TKmalta paprika TKkajēnas pipari TKmelnie pipari2 gab.mazi avokado200 gskābais krējums2 gab.ķiploka daiviņas sula no trešdaļas citrona ĒKolīveļļa15 gkinza pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Vispirms sajauc visas garšvielas, lai izveidotu “meksikāņu garšvielu maisījumu”. To izmantosim vēlāk vistai!

2

Nākamais solis – avokado mērce. Norādītās sastāvdaļas liekam virtuves kombainā vai arī samaļam, izmantojot rokas blenderi. Mērcei var pielikt nedaudz ūdens, lūkojoties pēc īstās konsistences. Mērci var glabāt ledusskapī gaisa necaurlaidīgā ēdienu trauciņā līdz 3 dienām, nezaudējot krāsu. Mērci izmantosim, kad kesadiljas būs gatavas.

3

Sagriežam sīpolu un papriku, sarīvējam sieru un saliekam kukurūzu un pupiņas atsevišķos trauciņos.

4

Apcepam sīpolus, līdz tie ir karamelizējušies un kļuvusi brūnāki.

5

Sagriežam vistas šķiņķīšus mazos gabaliņos, cik mazus varam, un cepam olīveļļā uz vidēji mazas uguns.

6

Kad vista ir cepusies kādas 6-7 minūtes un ir jau manāmi brūnāka, pievienojam 3 ĒK meksikāņu garšvielu maisījuma un apmaisām. Atlikušo garšvielu maisījumu var izmantot citās reizēs, kad cepam ar malto gaļu vai sojas alternatīvu. Garšvielu maisījumam vajadzētu aptvert gaļu.

7

Gatavojot kesadiljas, pannā eļļu nelejam, ja ir nepiedegošā virsma. Ja tomēr eļļa nepieciešama, tad katrai kesadiljai vismaz 2 TK eļļas. Vidēji maza uguns – vispirms tortilja, tad vienā no tortiljas pusēm liek sieru tad gaļu, sīpolus un papriku, tad kukurūzu un pupiņas un noslēdzam ar vēl vienu siera kārtu.

8

Ar koka lāpstiņu paņemam vienu tortiljas malu un pārloka pāri pildījumam. Uzliekam pannai vāku.

9

Pēc mirkļa topošo kesadilju apgriežam un pēc 1 minūtes – tiklīdz tortilja ir brūni apcepusies – noņemam kesadilju no pannas.

10

Kesadiljas var ēst uzreiz (kraukšķīga) vai varam taupīt vēlākam laikam, piemēram sasaldējot. Pēc atkausēšanas tās var uzsildīt krāsnī.

Pasniedz draugiem, ģimenei, pats sev arī – galvenais neaizmirst ēst kopā ar avokado mērci!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!