Foto: DELFI
Svētku maltītes kulminācija ierasti ir kāds cepetis, kūpoši kartupeļi un saldenskābie štovētie kāposti. Taču kaut ko uzkost der arī pirms tam, lai labāka apetīte pēcāk. Gards, skaists un mazliet neparasts risinājums būs šis kukurūzas un tunča smēriņš, kas izziests uz skaista šķīvja un papildināts ar grauzdiņiem – lai katrs ņem tik, cik grib!

Visas sastāvdaļas gatavošanas laikā var pielāgot katrs pēc savas gaumes – ja gribas krēmīgāku garšu, pievieno vairāk rikotas. Atspirdzinošāku – pievieno vairāk citrona sulu un pētersīļus. Netīk sīpoli? Tos var aizvietot ar kādu citu kraukšķīgu produktu, piemēram, papriku.

Foto: DELFI
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
90 grikota90 gkrēmsiers85 gkārba tuncis savā sulā120 gkonservēta kukurūza "Bonduelle"1 gab.mazs sarkanais sīpols4 gab.pētersīļa zariņi0.5 gab.citrons pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari rudzu grauzdiņi pasniegšanai

Sagatavošana

1

Sīpolu nomizo un pārgriež uz pusēm. Vienu pusi smalki jo smalki sakapā. Otru pusi noliek malā vēlākam.

2

Tuncim nokāš lieko šķidrumu. Pētersīļus smalki jo smalki sakapā.

3

Traukā liek rikotas sieru un krēmsieru. Pievieno tunci, pieber sīpolus un pētersīļus. Kukurūzu nokāš un pieber 100 gramus pārējām sastāvdaļām traukā. Uzkaisa sāli un piparus pēc garšas.

Foto: DELFI
4

Izspiež citrona sulu un pārlej visam pāri. Tad sastāvdaļas samaisa ar dakšiņu, lai tās vienmērīgi sajauktos. Trauku ievieto ledusskapī uz pāris minūtēm.

5

Tikmēr smalki jo smalki sagriež atlikušo sīpolu šķēlītēs.

6

Smēriņu izņem no ledusskapja. Izvēlas skaistu, nedaudz padziļinātu šķīvi un ar karotes palīdzību izsmērē to pa šķīvja virsmu.

Foto: DELFI
7

Tad virs smēriņa izkārto sīpola pusripiņas un uzkaisa atlikušo kukurūzu. Beigās visu nedaudz pārkaisa ar sāli un pipariem.

8

Noslēgumā šķīvim visapkārt, sānā vai kādā citā pozīcijā izkārto grauzdiņus.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!