Foto: Publicitātes foto
Našķošanās prieku var izbaudīt kā svētkos, tā arī ikdienā. Tuvojoties nedēļas nogalei, šefpavārs, "Maxima Latvija" garšu vēstnesis Raimonds Zommers iedvesmo pīrāgam, šoreiz gan nedaudz citādākam nekā ierasts – sātīgs tortiljas pīrāgs ar girosu, sieru un marinētiem gurķiem.

“Pašu gatavoti našķi, nenoliedzami, rada īpašu prieku, taču, ja našķus var pagatavot bez īpašas piepūles un par ļoti izdevīgu cenu – tas ir dubultprieks. Bez uzkodām nav iedomājama kopā sanākšana ar draugiem, mīļākās filmas baudīšana vai priekpilnu notikumu svinēšana. Aicinu izmēģināt pagatavot sātīgu tortiljas pīrāgu, kas izcels jau zināmus un iemīļotus produktus ar jaunām garšas niansēm,” stāsta Raimonds Zommers.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.tortilju iepakojums, piemēram, 'Santa Maria' pilngraudu220 gkarsti kūpināts vistas giross150 gČedaras siers200 gmarinēti gurķi200 gkonservēti, smalcināti tomāti savā sulā120 gsīpoli10 gķiploki pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Pagatavo mērci: ķiploku un sīpolu nomizo, sasmalcina un apcep eļļā. Pēc tam pieliek tomātus savā sulā un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes, pēc garšas pievieno mazliet cukuru un sāli.

2

Vistas girosu un marinētos gurķus sagriež šķēlītēs, Čedaras sieru sarīvē.

3

Cepamo trauku iesmērē ar sviestu, liek tajā tortilju un pa virsu kārto sagatavoto mērci, girosa un marinēta gurķīša šķēles un sarīvēto sieru.

4

Liek pa virsu nākamo tortiljas plāksni un atkārto procesu 3 reizes.

5

Noslēdzošajai tortiljas plāksnei pārber sieru un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10-15 minūtes.

6

Kad tortiljas pīrāgs ir gatavs, ļauj tam padzist, sagriež gabaliņos un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!