Foto: Publicitātes foto

Viss ģeniālais ir vienkāršs, arī ēdiens: gardas maltītes var pagatavot ļoti vienkārši un lēti! Par to pārliecināta "Mazo pavāru skoliņas" vadītāja Laura Grēviņa, kurai nākas gatavot bieži un daudz: viņai ir divi dēli ar lielisku apetīti, kuriem, par laimi, patīk gatavot arī pašiem. Kad ciemos nāk Elīna Geida no improvizācijas apvienības "Divas", Laura kopā ar "Rimi Gardēdi" Normundu Baranovski izvēlas vienkāršu, bet ļoti gardu ēdienu – viņa cep rīsus ar dārzeņiem vokpannā.

Laura Grēviņa atklāj, ka ikdienā cenšas ēst un gatavot daudzveidīgi: "Vienmēr piedomāju, kā iekļaut ēdienkartē dārzeņus tā, lai tos ēstu arī bērni. Zinu, kas kuram garšo, un ar to arī "spēlējos". Cenšos izvēlēties sezonas augļus un dārzeņus."

Parasti nedēļas sākumā viņa iegādājas galvenās maltīšu sastāvdaļas – graudaugus, pākšaugus, zivis vai gaļu, – un nedēļas gaitā gatavo tos dažādās kombinācijās.

Svētkos draugiem un radiem viņa lielākoties gatavo pati. Viņas iecienītākā svētku uzkoda ir dažāda veida brusketas – grauzdētas maizītes ar lasi, fetas sieru, dažādiem dārzeņiem. Tas ir viens no viņas iecienītākajiem ēdieniem līdzās pašas gatavotai pastai ar Boloņas mērci, svaigajiem salātiem ar tunci un fetas sieru, chili con carne un dažādiem karijiem.

Improvizatori Elīnu Geidu Laura nolēmusi pacienāt ar gardu un lētu maltīti – vokpannā ceptiem rīsiem ar dārzeņiem. Noskaties video un uzzini, kā tos pagatavot!

30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 grīsi1 gab.olas50 gsaldētie zaļie zirnīši0.5 gab.brokolis50 gburkāni0.5 gab.baltā paprika10 gingvers0.5 gab.citrona sula50 gšampinjoni10 gsojas mērce10 gsezama eļļa20 ggrauzdēti un sālīti zemesrieksti20 glociņi garšvielas pēc izvēles

Sagatavošana

1

Sagriez dārzeņus un brokoļus sadali mazākās rozetēs.

2

Novāri rīsus.

3

Sajauc mērci no rīvēta ingvera, citrona mizas, citrona sulas, lociņiem, sojas un sezama eļļas.

4

Pievieno sāli un cukuru pēc garšas, vari pielikt arī papildu garšvielas – čili vai ķiploku.

5

Pannā ar vāku liec brokoļus un pielej 50–100 ml ūdens. Tvaicē zem vāka 2–3 minūtes, noņem vāku un iztvaicē lieko ūdeni.

6

Brokoļus izber no pannas citā traukā.

7

Pannā lej eļļu un apcep olu.

8

Pievieno burkānus, papriku, riekstus, sēnes. To visu apcep.

9

Tad pievieno zirnīšus, rīsus un brokoļus.

10

Pārlej ar mērci. Nogaršo: ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.

11

Pasniedz siltu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!