Foto: Privātais arhīvs
Uzkraukšķināt svaigu gurķi vai sulīgu pavasara redīsu vienmēr ir gardāk, ja var iemērcēt kādā krēmīgā mērcītē. No turku jeb aunazirņiem sablendēts humoss kā reiz ir tieši laikā, kad dārzeņu uzkodas gribas padarīt veselīgākas, un ierastā majonēzes vai krējuma mērcīte apnikusi. Padari humosu vēl gardāku un košāku, paslēpjot tajā vārītus burkānus.

No konservētiem turku zirņiem humosu var pagatavot zibenīgi – vien desmit minūšu laikā. Atliek vien visas sastāvdaļas sabērt virtuves blenderī un sasmalcināt ar horizontālo asmenīšu palīdzību. Protams, to var darīt arī ar rokas blenderi, bet tad process būs ilgāks un humoss var neizdoties tik krēmīgs un vienmērīgas konsistences, kā gribētos.

Gatavo humosu pasniedz ar svaigiem dārzeņiem vai grauzdētu maizīti. Būs gardi kā ikdienas maltītēs, tā svētku reizēs, kad galdā jāliek uzkodas.

10Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kārba "Bonduelle Vapeur" konservēti turku zirņi3 ĒKkonservētu turku zirņu šķidrums jeb "aquafaba"250 gburkāni2 ĒKolīveļļa2 ĒKtahini jeb sezama sēklu krēms2.5 ĒKcitronu sula0.5 TKmalts kumīns1 TKsaldās paprikas pulveris pēc garšasjūras sāls

Sagatavošana

1

Burkānus nomizo, sagriež nedaudz mazākos gabalos un novāra, līdz tie mīksti.

Foto: Privātais arhīvs
2

Konservētos turku zirņus nokāš, saglabājot šķidrumu – to vajadzēs humosa pagatavošanai.

3

Turku zirņus ber blendera traukā, pievieno mazākos gabaliņos sagrieztus vārītos burkānus. Pievieno olīveļļu, tahini, citronu sulu, kumīnu, saldās paprikas pulveri, sāli un pārlej ar turku zirņu "ūdeni" jeb "aquafaba". "Aquafaba" panāks to, ka humoss būs gaisīgāks un krēmīgāks.

4

Tad visas sastāvdaļas sablendē, līdz iegūts vienmērīgas konsistences, gaisīgs krēms. Un viss – humoss gatavs!

Burkānu humosam būs patīkami saldena garša un skaista, viegli oranža krāsa. Pasniedz bļodiņā, virsū uzlejot kādu pilīti olīveļļas un pārkaisot ar izmantotajām garšvielām.

Lai labi garšo!

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!