Foto: Privātais arhīvs
Krāsu sprādziens un pavasara vēsmas šķīvī – tieši tādi ir šie pavisam vienkāršie salāti. Daudz spinātu, kraukšķīgie un ņiprie redīsi, saldenā kukurūza un sarkanās pupiņas sātīgumam. Baudi ikdienā pie gaļas maltītēm, papildini ar kādu graudaugu vai liec galdā svētkos. Salātiem pavisam noteikti piestāvēs vārīto olu ripiņas, kas palikušas pēc Lieldienu olu kaujām!

Viss ģeniālais ir vienkāršs, šoreiz nav vajadzības pēc salātu mērces ar daudzām jo daudzām sastāvdaļām. Aizdaram īpašu garšu piešķirs konservētās kukurūzas saldenais šķidrums, tāpēc nelaid to zudumā. Ķeramies pie darba!

15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kārba "Bonduelle" konservēta kukurūza1 kārba "Bonduelle" tvaicētas "Vapeur" sarkanās pupiņas100 gspināti300 gredīsi200 ggurķi0.5 gab.citrons3.5 ĒKolīveļļa pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ber spinātu lapas. Redīsus noskalo, nogriez kātiņu un ar asu nazi sagriez plānās ripiņās. Gurķi sagriez ceturtdaļās, lai labāk sajauktos ar citām sastāvdaļām.

Foto: Privātais arhīvs
2

Bļodā pievieno visu konservētās kukurūzas kārbu, arī šķidrumu. Sarkanās pupiņas nokās sietā un noskalo ar ūdeni, ļaujot liekajam itrumam notecēt. Tad pieber salātiem.

3

Izspied citrona sulu un pārlej salātiem. Pielej arī olīveļļu. Kukurūzas šķidrums, citronu sula un olīveļļa veidos labi sabalansētu garšu, kur saldenais mijas ar skābeno.

4

Beigās pārkaisi ar jūras sāli, svaigi maltiem pipariem un viegli apmaisi salātu sastāvdaļas, lai tās labi sajaucas.

Lai labi garšo!

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!