Gatavot gudri un izdevīgi mūsdienās ir svarīgi, jo tas ir prasmīgs risinājums, lai ietaupītu laiku un resursus. Šefpavārs, "Maxima" garšu vēstnesis Raimonds Zommers ir izveidojis recepti divi vienā – viegli marinēta forele ar sparģeļiem un zivs buljons. Turklāt receptes pagatavošanā var izmantot arī citas zivis, piemēram, lasi vai paliju.

"Mājās gatavots ēdiens, nenoliedzami, ir garšīgāks, taču ikdienas darbu steigā bieži vien tam nepietiek laika. Tādēļ ir vērts meklēt risinājumus, kas apvieno gan ērtību, gan kvalitāti un izdevīgumu," uzsver šefpavārs, aicinot izmēģināt šo recepti, jo gatavošana aizņems ne vairāk kā 20 minūtes, turklāt īpaši nozīmīgi, ka receptes pagatavošanā var izmantot dažādas zivis – gan paliju, gan foreli, gan lasi. "No citām zivs daļām, piemēram, galvas, astes un asaku daļas var pagatavot zivs buljonu. No buljona pēc tam var izvārīt zupu vai to sasaldēt un atlikt citai reizei, kad ir nepieciešams ātri pagatavot gardu maltīti," iesaka Zommers.

25Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
150 gforeles fileja50 gPoke mērce30 golīveļļa20 gcitrona sula30 gsparģeļi10 glociņi5 gkinza20 gķiršu tomāti pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Foreles fileju sagriež mazos gabaliņos.

2

Pagatavo zivs marinādi: Poke mērci, olīveļļu, citrona sulu un sāli sajauc kopā vienā bļodā.

3

Marinādē ievieto sagrieztos foreles gabaliņus un marinē 10 minūtes.

4

Kamēr zivs marinējas, sagatavo svaigos salātus: sparģeļiem nogriež galus un ēdamo daļu sagriež uz pusēm, tāpat svaigos lokus gareniski sagriež uz pusēm, savukārt koriandra lapas atdala no kātiem. Visas svaigo salātu sastāvdaļas liek bļodā.

5

Pagatavo salātu mērci (to var gatavot gan atsevišķā bļodiņā, gan pievienot uzreiz salātiem): sāls pēc garšas, olīveļļa un citrona sulu pievieno salātiem un visu kārtīgi samaisa un ļauj 3 minūtes tiem ievilkties.

6

Servē zivs gabaliņus, salātus un ķiršu tomātus uz šķīvja.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!