Prieks, ka Latvijas laukos vēl ir saimnieces un saimnieki, kas galdā ceļ latviskus ēdienus. Tādēļ meklējot 100 latvisku ēdienu receptes, līdz pat Latvijas simtgadei tiks apciemoti Latvijas kulinārā mantojuma glabātāji dažādos mūsu valsts novados.

Noskatoties sižetu, no Valmieras muzeja darbinieču atraktīvā stāstījuma uzzināsim, kas ir latviska virtuve un kur vēsturiski meklējami tās pirmsākumi. Noskaidrosim, kāds ir bijis latviešu sievietes skaistuma etalons, no kurienes Latvijā ieceļojuši šķovēti kāposti un karbonāde, un iemācīsimies pagatavot klasiski vienkāršus un sātīgus mūsu nacionālās virtuves ēdienus – maizi no miežu putraimiem un viltoto siļķi. Visbeidzot Tirzas pagasta "Sūniņu" mājās izsekosim maizes un grūdeņa tapšanas procesam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!