12.novembrī Tallinā "Baltic Guide Nordic" izsludināja 2019. gada 30 labākos restorānus Baltijā. Šis ir trešais gads, kad ziemeļvalstu restorānu izdevums "White Guide" iekļauj Baltijas restorānus savā vērtējumā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, sarakstā ir iekļauti atoņi jaunpienācēji – pieci no tiem atvērti vien šogad un jau trīs iekļuvuši labāko astotniekā, ziņo "White Guide Nordic".

Baltijas TOP 30 restorānu sarakstā iekļuvuši vien trīs restorāni no Latvijas. Visaugstāk sarakstā, ieņemot augsto piekto vietu Baltijā, nokļuvis restorāns "Vincents", "Restorāns "3" ierindojies 12. vietā, bet "Annas Hotel" restorāns "Kannas" ierindojies 28. vietā.

"Konservatīvam gardēdim Baltijas restorānu nozares attīstības modelis var šķist visnotaļ mulsinošs. Ceļš uz panākumiem nebūt nav gluds – kopaina ir kaislīga un dramatiska: lieli panākumi mijas ar publisku izgāšanos, bet pompozas restorānu atklāšanas ar negaidītām slēgšanām. Šeit pilnā sparā turpinās zelta laikmets pēc piedzīvojumiem alkstošiem ēstmīļiem,"norāda Baltijas restorānu ceļveža izdevējs Aivars Hansons.

Lūk, "White Guide Baltics 2019" TOP 30 restorānu saraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!