Foto: Shutterstock
Pat ja vēderam vistuvākā ir mūsu pašu latviešu nacionālā virtuve, nevar noliegt dažādo pasaules valstu ietekmi uz ikdienas ēšanas paradumiem. Turklāt garšu horizonta paplašināšana un recepšu klāsta papildināšana nekad nav nākusi par sliktu. Tā kā "Tasty" laika gaitā esam rakstījuši par daudzu valstu virtuvēm un tiem ēdieniem, kas, mūsuprāt, būtu jānobauda katram, vērts paceļot pa kulinārijas pasauli un atsvaidzināt zināšanas!

Francijai varam pateikties par jūras veltēm bagāto bujabēzi, gardo dārzeņu sacepumu – ratatuju, kā arī debešķīgi gardajiem eklēriem, kas nu ir kļuvuši par kulta desertu saldummīļu vidū. Krievija ir slavena ar savām zupām, savukārt ceļojums uz Spāniju nav iedomājams bez paeljas, tapām, kā arī gaspačo. Ceļojot tālāk, vērts ielūkoties, ar ko garšīgu lepojas arī japāņi, indieši, kā arī otrpus zemeslodei esošie amerikāņi.

Katrā kulinārajā galamērķī iespējams atrast ko pavisam zināmu, kā arī nedzirdētu un nekad nebaudītu. Kad iedvesmas deva gūta, vērts vien sadūšoties, atrotīt piedurknes un pagatavot noskatīto franču, vācu, ķīniešu, grieķu vai kādas citas virtuves šedevru. Bet, ja pašam gatavot nekārojas, tad vismaz zināsi, ko nākamajā reizē pasūtīt attiecīgās virtuves restorānā vai meklēt atvaļinājuma galamērķa pusdienu pieturās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!