Foto: Publicitātes foto
Pagatavot maltīti vīramātei, vecmāmiņai, draugiem vai radu pulciņam noteikti ir izaicinājums, bet pagatavot ēdienu kādai slavenībai, it īpaši, ar kuru pats allaž būtu gribējies iepazīties, ir vēl nopietnāks pārbaudījums. Tādi priekšā ne vienam vien raidījumā ''Cepiens'', un šoreiz trīs fani servē galdu mūziķim Donam.

Viena no raidījuma dalībniecēm, kas ir starp trim laimīgajiem vakariņu gatavotājiem, ir Dace, kas jau atnākot, māksliniekam pasniedza foto, kur abi iemūžināti pēc koncerta. Dacei, kurai Dona mūzika ir bijusi sabiedrotais ilgus gadus, vakariņās uzņēmusies gatavot groziņus ar vārītām bietēm, karamelizētiem sīpoliem un kazas sieru, tātad – uzkodu! Šāda izvēle, jo Dace nav pārliecināta, vai Dons ēd gaļu.

Ivars, kurš vakara gaitā rūpēsies par pamatēdienu, šķiet ir pārliecināts, ka mākslinieks ēd gaļu, jo iecerējis galdā likt filipīniešiem tradicionālu ēdienu – cūkgaļu ar vistas sirdīm un aknām, sutinātas sulīgā mērcē ar rīsiem piedevās.

Līga, kas atzīst, ka iemīlējusi ne vien Dona mūziku, bet arī pašu mākslinieku, rūpēsies par saldo izskaņu vakara gaitā, pasniedzot biezpiena sacepumu ar melleņu ķīseli.

Kā jau šādās reizēs pienākas, neiztikt bez kurioziem. Tā kā Dons visai bieži mājās ēdienu negatavo, piederumu klāstā neatrast mikseri un arī putojamo slotiņu, tāpēc Līgai olbaltumu nācās putot ar dakšiņu. Pēc cītīgas pusotras stundas putošanas tas arī izdevies, bet ar to likstas nebeidzās. Kad sacepuma masa jau pagatavota un ielikta krāsnī, meistare atcerējās, ka aizmirsusi par mannu.

Kā Donam garšoju fanu gatavotais ēdiens, kā izdevās visiem visu pagatavot un pasniegt, un kurš galu galā saņems galveno balvu no paša mākslinieka rokām, skaties raidījumā.

Skaties raidījumu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!