Foto: DELFI
Aizvadītajā ceturtdienā Vecrīgas restorānā "3 pavāri" valdīja salda un rosīga gaisotne - te notika sava veida ceļojums pavārmākslā kopā ar kulinārijas žurnāla "Četras Sezonas" redaktori Signi Meirāni, kura dalījās savās zināšanās un pieredzē par desertu gatavošanu un noformēšanu.

Deserti un kūciņu krēmi tika gatavoti, izmēģinot nupat veikalu plauktos nonākušo jaunumu - "Rasa" saldos krēmsierus ar cepumiem un avenēm, kas paredzēti gan vienkāršu saldo uzkodu pagatavošanai, gan dažādu desertu, krēmu vai glazūru pagatavošanai. "Abi jaunie krēmsieri pēc konsistences ir, kā jau ierasts būt krēmsieriem. Krēmīgi, viegli, maigi, bet šoreiz ar papildinātām divām garšām. Pat tad, ja mājās nav svaigas avenes, ar šo krēmu var panākt patīkamu, vieglu un dabīgu aveņu garšu. Cepumu krēmsiers perfekti papildinās desertus ar āboliem, ogām, persikiem un citrusaugļiem," jaunos krēmsierus vērtē Signe Meirāne.

Desertu noformēšanas meistarklasē piedalījās vairāku populāru kulināro blogu autores un gardēžu mediju pārstāves, kas azartiski iesaistījās meistarklasē un izsludinātajā konkursā - noformēt savu desertu, nofotografēt to (uzklausot pieredzējušā ēdienu fotografētāja Armanda Meirāna padomus) un publicēt savos Twitter un Instagram kontos, cīnoties par īpašu balvu.

Lasīt vairāk

Cepumu un plūmju kārtojums ar krēmsiera krēmu

Vienkāršs un gards deserts - plūmju un cepumu kārtojums ar krēmsiera un skābā krējuma krēmu.

Lasīt vairāk

Skābā krējuma, cepumu un biezpiena krēms ar persikiem vai mellenēm

Divas idejas desertam - skābā krējuma un cepumu krēms, kas gatavots no biezpiena un saldā krēmsiera "Rasa".

Lasīt vairāk

Vaniļas 'kapkeiki' ar aveņu krēmsieru

Gardi kēksiņi ar aveņu krēmsiera "cepuri" - bērnu ballītei vai pēcpusdienas kafijas pauzei kopā ar draudzenēm.

Lasīt vairāk

Aveņu krēma deserts ar grauzdētām rupjmaizes drumstalām un kanēli

Foto: DELFI
Aveņu krēmsiera deserts ar grauzdētu rupjmaizes rīvmaizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!