Kārums krēmveida biezpiens bez piedevām (400 g) ir jauns produkts ar krēmīgu struktūru un maigu garšu. Produkta ražošanā izmantota ultrafiltrācija, tādēļ tas satur vairāk vērtīgo olbaltumvielu un kalcija.

Īpašā ražošanas tehnoloģija ļauj Kārums krēmveida biezpienā saglabāt līdz pat 20% vairāk olbaltumvielu, nekā klasiskajā biezpienā, kura ražošanas procesam raksturīgs ievērojams olbaltumvielu zudums, atdaloties suliņām. Kārums krēmveida biezpiens satur 3 reizes vairāk kalcija, nekā klasiskais biezpiens, un gandrīz 4 reizes vairāk kalcija, nekā piens!

Ideāli piemērots gatavošanai

Kārums krēmveida biezpiens iederēsies jebkurā virtuvē, labi papildinot gan sāļu, gan saldu garšu. Tas piemērots gan baudīšanai tāpat, gan gatavošanai augstā temperatūrā. Krēmveida biezpienam piemīt viendabīga konsistence un virkne priekšrocību salīdzinājumā ar citiem produktiem ar līdzīgu pielietojumu.

Plašas pielietojuma iespējas

Kārums krēmveida biezpiens bez piedevām noderēs visdažādāko ēdienu pagatavošanai. Tas satur mazāk kaloriju un tauku, nekā citi kulinārijā izmantotie piena produkti - piemēram, Mascarpone, svaigais siers vai pilnpiena biezpiens. Krēmveida biezpiens var aizstāt arī krējumu, jo perfekti iederas salātos, mērcēs, sacepumos, plātsmaizēs un pat zupās.

Jauno biezpienu izmēģinājusi un atzinīgi novērtējusi arī pazīstamā viesnīcas Tallink Hotel Riga restorāna Elements šefpavāre, Latvijas Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova. Viņa rosina eksperimentēt un izmēģināt Kārums krēmveida biezpienu kā vietējo alternatīvu, piemēram, rikotas (ricotta) sieram, gatavojot mērces un pastas ēdienus. "Tikpat labi to var lietot putukrējuma vietā, gatavojot desertus, smalkmaizītes un kūciņas, jo tas labi saglabā formu," atzīmē Svetlana.

Sacepumi, mērces, brokastu maizītes un deserti - šie ir tikai daži no kārumiem, ko iespējams pagatavot, liekot lietā mazliet fantāzijas un Kārums krēmveida biezpienu.

Svetlana Riškova piedāvā izmēģināt divas pavasarīgas receptes:

Tortiljas rullīši ar Farīna cukurā mazsālītu lasi un biezpiena-kaņepju krēmu

Sastāvdaļas:

2 tortiljas
80 g Kārums krēmveida biezpiena
15 g kaņepju pavalga vai sasmalcinātu kaņepju sēklu
100 g svaiga gurķa

Bietēs un farīna cukurā mazsālītai laša filejai:

150 g laša filejas
4 ēd. k. farīna cukura
2,5 tējk. sāls
25 g svaigu diļļu kātu
1 ēd.k. graudu piparu
100 g nevārītu biešu, rīvētas

Laša filejai noņem ādu, ieliec to dziļā traukā. Atsevišķā traukā samaisi cukuru, sāli un graudu piparus, pārkaisi ar šo maisījumu laša fileju. Pa virsu vienmērīgi izkārto bietes un liec ledusskapī uz 3 - 4 stundām. Noņem no laša filejas lieko marinādi un sagriez to garās strēmelēs. 

Pievieno Kārums krēmveida biezpienam kaņepju pavalgu, no vienas puses pārzied tortiljas ar šo krēmveida masu. Pa virsu kārto strēmelēs sagriezto lasi un gurķus. Tortiljas sarullē un, nogriežot maliņas, sagriez katru no tām sešās daļās. Pasniedz.

Biezpiena plācenīši ar ogām

Sastāvdaļas:

300 g Kārums krēmveida biezpiena
2 olas
100 g miltu
40 g cukura
citrona miziņa, smalki sarīvēta
vaniļas cukurs
cepamais pulveris
eļļa cepšanai
pūdercukurs
100 g melleņu, zemeņu, aveņu vai citu ogu

Sajauc bļodā olas, miltus, cukuru un pusi Kārums krēmveida biezpiena, pievienojot šķipsniņu vaniļas cukura, miziņu no puscitrona un naža galu cepamā pulvera. Pannā uzkarsē eļļu un cep plācenīšus no abām pusēm. Pasniedzot pārkaisi ar pūdercukuru, pievieno atlikušo biezpienu un rotā ar ogām.

Brīžos, kad nav laika vai iedvesmas gatavot, bet tomēr vēlies baudīt ko gardu un veselīgu, izvēlies Kārums krēmveida biezpienu ar dažādām piedevām mazākos (160 g) iepakojumos, kurus ērti paņemt līdzi dienas gaitās. Krēmveida biezpiens ar piedevām - jūras sāli, rozīnēm vai mellenēm - lieliski noderēs brokastu maltītei vai kā uzkoda starp ēdienreizēm.

Kārums krēmveida biezpiens - viegli gatavot, bezrūpīgi baudīt! 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!