Foto: PantherMedia/Scanpix
Ķīnā pagājušogad izdzerts 1,87 miljardi sarkanvīna pudeļu, padarot to par lielāko vīna baudītāju zemi.

Otrajā vietā palikusi Francija, kas tradicionāli uzskatīta par aktīvāko vīna baudītāju valsti. Citi lielākie sarkanvīna patērētāji ir Itālija, ASV un Vācija.

Kopš 2005.gada Ķīnā ievērojami audzis pieprasījums pēc sarkanvīna. No 2007. līdz 2013.gadam tas gandrīz trīskāršojies, savukārt Francijā tajā pašā laika periodā dzerts par 18% mazāk vīna, liecina jaunā pētījumā apkopotie dati.

Turklāt aptuveni 80% no ķīniešu izdzertā vīna ražoti viņu dzimtenē, kas ir dubults trieciens frančiem. Tomēr pētījuma veicēji uzsver, ka pēdējos gados Ķīnā augusi arī importēto vīnu popularitāte. Patlaban no citām valstīm ievestie vīni veido aptuveni 18,8% no kopējā tirgus.

Vairāki populāri franču zīmoli jau sākuši darboties Ķīnā. Kompānija "Domaines Barons de Rothschild" (DBR), kas ražo populāros "Chateau Lafite" sarkanvīnus, iegādājusies 15 hektārus lielu zemes gabalu Ķīnas austrumu piekrastē. Savukārt franču luksusa preču koncerns LVMH, kas tirgo slaveno "Dom Perignon" šampanieti, audzēs vīnogas 66 hektāru platībā Ķīnas ziemeļos.

"Tā ir jaunā Eldorado, pavisam jauna pasaule," uzsver LVMH vīna nodaļas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!