Foto: Publicitātes foto
Priecīga ziņa gardēžiem un virtuves meistariem – mazo, parocīgo pavārgrāmatu sēriju drīzumā papildinās vēl trīs brīnišķīgi izdevumi, kuros atrodamās receptes solās palutināt ikvienu laba ēdiena cienītāju. Izdevniecībā "Jāņa Rozes apgāds" iznāks trīs jaunas pavārgrāmatas dažādām gaumēm - "Cepam maizi", "Kartupeļu ēdieni", "Vistas gaļas ēdieni", tā portālu "Delfi" informē izdevēji.

Katrā grāmatā atrodamas 100 kārdinošas un viegli pārskatāmas ēdienu receptes, kuras rotā iedvesmojoši attēli. Parocīgais grāmatas izmērs atradīs paliekošu vietu ikvienas virtuves plauktā.

Cepam maizi

Maizes cepšana sniedz milzīgu gandarījumu, mazina stresu, neprasa lielus materiālos ieguldījumus, turklāt tas ir vienkāršāk, nekā jums šķiet. Modernie raugi paātrina šo procesu un garantē labus rezultātus. Grāmatā apkopotās receptes ir lieliska izlase, sākot ar visparastāko baltmaizes klaipiņu un beidzot ar dažādām eksotiskām maizēm no visas pasaules. Atsevišķas nodaļas veltītas sātīgām uzkodām un saldajām maizēm, arī bezglutēna maizei. Atliek izraudzīties recepti, ķerties pie darba, un māju drīz piepildīs vilinoša svaigi ceptas maizes smarža...

No angļu valodas tulkojusi Iveta Galēja.

Kartupeļu ēdieni

Kartupelis ir viens no visdaudzveidīgāk izmantojamajiem produktiem. Šim iecienītajam kultūraugam ir liela uzturvērtība, un no tā var pagatavot neskaitāmus gardus ēdienus. Tos var vārīt, cept uz pannas vai krāsnī, tvaicēt, fritēt, no tiem var gatavot brīnišķīgus biezeņus un sacepumus. Nav brīnums, ka kartupelis ir viens no populārākajiem dārzeņiem un to audzē gandrīz visās valstīs. Grāmatā apkopotas labākās kartupeļu ēdienu receptes no visas pasaules.

No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka.

Vistas gaļas ēdieni

Vistas produkti kļuvuši par vienu no iecienītākajiem gaļas veidiem pasaulē. To ir viegli pagatavot, turklāt gatavošanas paņēmienu ir tik daudz, ka varat vistu pasniegt kaut septiņas dienas nedēļā, bet jaunu ideju ēdieniem neaptrūks! Vistu var pagatavot pavisam vienkārši: cept krāsnī, vokpannā vai uz atklātas uguns, grilēt uz oglēm un pasniegt ar vienkāršām piedevām, taču ir arī neskaitāmas izsmalcinātu ēdienu receptes. Šajā grāmatā atradīsiet ierosmi gan ikdienas maltītei, gan bagātīgam svētku mielastam.

No angļu valodas tulkojusi Iveta Galēja.

Līdz šim šajā sērijā jau izdotas grāmatas:
"Gatavojam vokpannā", "Veģetārie ēdieni", "Makaronu ēdieni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!