Foto: Shutterstock

Latviešu interneta lietotāji, kuri informāciju "Google" meklē un lasa tieši latviski, pagājušogad savos kārumu meklējumos nav bijuši visai konkrēti, jo visvairāk gatavošanai meklētas vakariņu receptes, liecina pārskata "Year in Search" rezultāti par 2015. gadu. Otra visbiežāk meklētāka recepte ir enerģijas batoniņš, bet TOP3 noslēdz kvass.

"Google" ar gadskārtējo meklēšanas gada pārskatu "Year in Search" interesentus iepazīstināja jau 15. reizi. Tas ir skats uz 2015. gada pasaules kolektīvajām acīm tīmeklī. "Year in Search" piedāvā svarīgāko notikumu un populārāko tendenču unikālu atspoguļojumu, ņemot vērā Latvijā veiktos meklējumus, norāda "Google Latvia".

Interesanti, ka pašas pankūkas – 2014. gadā meklētākā recepte tīmeklī – šogad izslīdējušas pat no TOP5. Viens no meklētākajiem saldējumiem pērn bijis zemeņu saldējums. Latvieši ķērušies arī pie dzērienu brūvēšanas – starp meklētākajiem dzērieniem atrodamas aveņu vīna un ābolu vīna receptes.

Pēc "Google" datiem var secināt, ka latvieši iecienījuši klasiskas, mūsu virtuvei raksturīgas receptes – melleņu ievārījumu, siļķi kažokā un pat torti "Cielaviņa". Meklējumos netiek smādētas arī kabaču pankūkas, ceptu nēģu recepte, kā arī tik ierastā kūku sastāvdaļa – smilšu mīkla. Bet, ja latvietis ir vēlējies ko eksotiskāku un no citu kultūru virtuves, tad 2015. gadā vērsies "Google", lai sameklētu panna cotta un Benedikta olu receptes.

Ņemot piemēru no "Google" datiem, ielūkojāmies Tasty.lv recepšu pavārgrāmatā un ar lielu prieku secinājām, ka visiem meklējumiem arī mums ir pat vairāki recepšu varianti, lai pagatavotu kāroto. Ieskatam (un noteikti arī pagatavošanai), dažas no latviešu meklētākajām receptēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!