Noskaidrots, ko ēd un dzer mūzikas festivāla 'Positivus' apmeklētāji

Noskaidrots, ko ēd un dzer mūzikas festivāla 'Positivus' apmeklētāji
Foto: Publicitātes foto

Lai gan festivālu apmeklētāji bieži vien ir nemitīgā steigā, jo ir jāpaspēj uz visiem koncertiem, jāsatiek draugi un kārtīgi jāizdejojas, viņi atrod arī laiku, lai gardi un svaigi paēstu. Narvesen apkopotā informācija par "Positivus" festivāla apmeklētāju iecienītākajiem produktiem liecina, ka festivālieši savā dienas ēdienkartē visbiežāk iekļauj svaigās sulas, dažāda veida salātus un arī hotdogus.

Spēks un enerģija – bez tā festivāla apmeklētājiem neiztikt, jo jāiztur trīs notikumiem bagātas dienas. Tāpēc svaigi spiestas sulas un augļi tiek ēsti nepārtraukti. Vislabāk festivāliešiem garšo svaigi spiesta apelsīnu sula. Augļus festivāla apmeklētāji ēd arī sagrieztā veidā no trauciņiem. Tāpat daudzi atspirdzinājumu gūst no plūmju sulas saldējuma kokteiļa.

"Priecē, ka cilvēki ne tikai ikdienā, bet arī atpūtā, piemēram, "Positivus" festivālā, vēlas ēst un dzert veselīgi, kā to pierādīja pērnais gads. Sulas, augļi un salāti tika izķerti ļoti lielā ātrumā, un, lai šogad uzņemt vitamīnus un enerģiju būtu vēl ērtāk, būs pieejams svaigi spiestu sulu pašapkalpošanās aparāts," stāsta "Narvesen Latvija" mārketinga daļas vadītāja Linda Sietiņa.

Vakariņas un naksniņas

Vakariņās un vēlajās vakariņās jeb naksniņās festivāla apmeklētāji iestiprinās gan ar hotdogiem, kas pildīti ar gardām desiņām un piedevām, gan arī ar salātiem. Salāti ar vistu, tunci, kuskusu un citām piedevām – neskaitāmu "Positivus" festivāla apmeklētāju vakariņas vai maltīte nakts vidū, kas ne vien labi garšo, bet sniedz enerģiju un ir veselīga.

Noskaidrots, ko ēd un dzer mūzikas festivāla 'Positivus' apmeklētāji
Foto: DELFI

"Festivālā, ieturot visas trīs ēdienreizes, cenšos izvairīties no ierastajiem frī kartupeļiem, šašlika un desām. Mēģinu atrast ko jaunu, vēl negaršotu un kas neapgrūtina, bet liek justies viegli, piemēram, biezzupas vai grūbu, lēcu, kuskusa ēdienus. Protams, neesmu gluži pret gaļas ēdieniem, un šogad gaidu, kad varēšu pagaršot solīto vistas un skudru pastēti," tā žurnāliste Maija Kuzņecova. Ikdienā viņa ēd vienmuļāk, tāpēc festivālā meklē ēdienu pērles. "Lai ar dzērieniem neuzņemtu pārlieku daudz cukura, manuprāt, nekas nav labāks par vienkāršu, vēsu dzeramo ūdeni. Savukārt no rīta vai arī gadījumos, kad darba dēļ nomodā jāpaliek ilgāk, glābj melnā kafija," stāsta žurnāliste, kura uz festivālu dodas ne tikai atpūsties, bet arī strādāt.

Brokastis pusdienlaikā

Rīts festivālā visbiežāk sākas tikai pusdienlaikā, jo naktī nav bijis laika gulēt ilgi gaidīto koncertu un satikto draugu dēļ. Lai gan ikdienā kafiju visbiežāk cilvēki iegādājas agri no rīta, dodoties uz darbu, festivālā viss ir citādi. Pirmā kafijas krūze mundrumam tiek dzerta pusdienlaikā. Un, kad pozitīvie festivāla apmeklētāji mostas, tas ir iecienītākais dzēriens, kas ieved nākamajā muzikālajā festivāla dienā. Brokastīs pie kafijas visbiežāk tiek ēstas svaigi ceptās smalkmaizītes un biezpienmaize.

Noskaidrots, ko ēd un dzer mūzikas festivāla 'Positivus' apmeklētāji
Foto: Publicitātes foto

Topošai veselības sporta speciālistei Laurai Melbārdei festivālā ir svarīgi ēst veselīgu un sabalansētu ēdienu, jo tā vislabāk var justies paēdis: "Salīdzinot ar ikdienu, neteiktu, ka festivālā ēdu pilnīgi citādāk. Uz vietas ir tik liela ēdienu izvēle, ka ir iespējams atrast arī veselīgu ēdienu. Pusdienās un vakariņās izvēlos ēst wok rīsus ar dārzeņiem, wrapu vai arī ko specifiskāku, piemēram, graudaugu produktus un dārzeņu salātus. Savukārt no rītiem dzeru gan kafiju, gan kādu augļu smūtiju, lai iegūtu kārtīgu enerģijas devu."

""Positivus" festivāla apmeklētājiem šogad esam sagādājuši vēl plašāku ēdiena izvēli – piena produkti, jaunas sviestmaizes, tortiljas un citi gardumi būs pieejami 24 stundas diennaktī. "Narvesen" kioski būs atrodami divās vietās – pie galvenās ieejas un netālu no "Palladium" skatuves, treileru parkā," teic Linda Sietiņa.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Tasty iesaka