Pašmāju ražotāju jaunumi pārtikas izstādē 'Riga Food 2018'
Foto: Publicitātes foto

Musli batoniņš ar kaņepju sēklām, mārrutku šokolādes trifeles, grūbu asinsdesa ar piparmētru – šos un vēl daudzus citus Latvijā ražotus jaunos produktus varēs apskatīt, nodegustēt un iegādāties izstādē "Riga Food 2018", kas no 5. līdz 8. septembrim notiks Ķīpsalā, informē "BT1" mediju koordinatore Inese Libere.

Inovāciju stendā debiju piedzīvos vairāki produkti, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas zinātniekiem un pētniecības institūtiem, jaunākie maizes izstrādājumi būs Latvijas Maiznieku biedrības ekspozīcijā, mājražotāju jaunumus varēs novērtēt reģionu halles ekspozīcijā "Novada Garša Latvija".

Seko līdzi izstādes jaunumiem un pasākumu programmai mājaslapā: www.rigafood.lv un sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood.

Lūk, ieskats "Riga Food 2018" kolekcijas pašmāju ražotāju piedāvātajos jaunumos.

Musli batoniņš ar kaņepju sēklām

Pašmāju ražotāju jaunumi pārtikas izstādē 'Riga Food 2018'
Foto: Publicitātes foto

Kad Andris Višņevskis ar ģimeni no Londonas pārvācās uz Latvijas laukiem, viss, kas viņiem bija, – saujiņa kaņepju sēklu un lieli sapņi. Šobrīd ģimenes uzņēmums "Obelisk Farm" piedāvā daudzveidīgu kaņepju produkciju – tēju, papīru, ziepes un citus izstrādājumus. Jaunums produktu klāstā ir musli batoniņš ar kaņepju sēklām, kas ir gan lielisks našķis, gan sniedz tik nepieciešamo enerģiju ikdienas gaitām. Batoniņš satur lielu daudzumu šķiedrvielu, proteīnu, kā arī ogļhidrātu un ir ražots tikai no augu izcelsmes izejvielām.

Grūbu asinsdesa ar piparmētru

Pašmāju ražotāju jaunumi pārtikas izstādē 'Riga Food 2018'
Foto: Anda Krauze

"Katrā novadā cilvēkiem ir savas asinsdesu garšas un tradīcijas – vienā Latvijas pusē izmanto grūbas, kamēr citā ir raduši pildīt putraimus, daži desām pievieno sīpolus, bet citiem tie šķiet lieki, – mēs mēģinām piedāvāt arvien dažādāku produkciju, lai katram būtu, ko izvēlēties," saka Z/S "Arumi" saimniece Ineta Bole. Arī šogad "Arumos" ir tapis kas jauns – grūbu asinsdesas ar piparmētrām. Piparmētras produktam piešķir pikantu un pazīstamu garšu.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka