Foto: ČetrasSezonas.lv
Grūbas ir lielisks graudaugs, kurš mums ir pieejams visu cauru gadu. Kad gaisā jau jūtams pavasaris, no grūbām var pagatavot gardu un pavasarīgu ēdienu. Šoreiz ar topinambūru, ķirbi, sparģeļiem un daudzām mazām piedevām.

Sastāvdaļas:

  • 150 g grūbu
  • 200 g šalotes sīpolu, ļoti smalki sakapāti
  • 100 g ķiploku, ļoti smalki sakapāti
  • 150 ml baltvīna
  • 200 ml saldā krējuma
  • 6 zaļi sparģeļi, nomizoti un sagriezi ļoti plāni
  • 2 svaigi topinambūri, sagriezti ļoti plānās ripiņās
  • ķirbis, vislabāk - spilgti oranžais, ļoti mazos kubiciņos
  • 150 g Parmas siera, sarīvēts
  • 500 ml vistas buljona, karsts
  • jūras sāls
  • melnie pipari
  • 2 lauru lapas
  • svaiga timiāna lapiņas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē pannu, kurā ieliec sviestu. Lauj tam izkust. Pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un lauru lapas. Apcep uz mazas liesmas, lai sīpoli kļūst mīksti, bet ne brūni. Tad pievieno grūbas, arī apcep, kādas 4 minūtes.
  2. Tad pievieno baltvīnu un buljonu. Uzliec katlam vāku un uz ļoti mazas liesmas sautē apmēram 30 minūtes.
  3. Kad gatavs, pievieno sieru, saldu krējumu un samaisi.
  4. Karstā pannā ar eļļu ļoti ātri apcep ķirbi un topinambūrus. Kādas 5 minūtes.
  5. Pievieno topinambūrus un ķirbi putrai. Pasniedz, liekot traukā un pa virsu dekorējot  ar sparģeļiem.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!