Foto: Shutterstock

Vistas gaļa ir viens no iecienītākajiem latviešu produktiem. Tomēr, lai vakariņas pie ģimenes galda būtu patiešām gardas, ir jāprot izvēlēties kvalitatīvu un svaigu gaļu.

Noskaidro gaļas izcelsmi

Nepērc gaļu, ja neesi pārliecināts par tās izcelsmi. Augstvērtīgai vistas gaļai vienmēr būs skaidra izcelsme. Pārliecinošs īpatsvars Latvijas iedzīvotāju izvēlas Latvijā audzētu vistas gaļu – laiks, kurā vista no ražotnes vai zemnieku sētas nonāk līdz veikalu plauktam ir īss un līdz ar to gaļa ir svaiga. Vistas gaļa, kas pie mums nonāk no ārzemēm bieži vien ir saldēta un zaudē savas vērtīgās īpašības.

Atrodi kvalitātes zīmi "Zaļā karotīte"

Nacionālās pārtikas kvalitātes zīme "Kvalitatīvs produkts" jeb "Zaļā karotīte" apliecina, ka vistas gaļa ir ne vien ražota Latvijā, bet atbilst arī paaugstinātas kvalitātes standartiem. Pašlaik vienīgā vista Latvijas veikalos ar "Zaļās karotītes" zīmi ir "Putnu fabrika Ķekava" svaigā vistas gaļa.

Izvēlies sertificētus ražotājus

Sertificētie lielražotāji iziet īpaši rūpīgu kvalitātes un biodrošības uzraudzību. Tas palīdz gala lietotājam justies drošam, ka uz galda nonāk ne vien kvalitatīvs, bet arī patēriņam drošs produkts.

Pārliecinies par produkta uzturvērtību

Uztura speciālisti norāda, ka uzturvērtība putnu fabrikā augušu, bioloģiski audzētu un zemnieku audzētu vistu gaļai neatšķiras. Līdz ar to vari droši izvēlēties jebkuru no šādā veidā audzētām vistām, tikai atceries visus iepriekšminētos kritērijus.

Neaizmirsti pārbaudīt realizācijas termiņu

Vistas gaļai ir salīdzinoši īss realizācijas laiks, tādēļ, pērkot gaļu, uzmanīgi pārbaudi produkta derīguma termiņu. Protams, daudz ērtāk to izsekot, ja iegādājies vistas gaļu iepakojumā nevis "uz svara". Uz iepakota produkta ir redzams konkrēts, paša ražotāja noteikts izlietošanas termiņš. Savukārt pērkot vistas gaļu "uz svara", obligāti pajautā pārdevējam, kāds ir gaļas derīguma termiņš un, protams, rūpīgi novērtē gaļas izskatu un smaržu.

Nedēļas tēma - sadarbībā ar Latvijas vadošo putnu gaļas ražotāju "Putnu fabrika Ķekava"

"Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma no pašu audzētiem cāļiem. PF "Ķekava" svaigā vistas gaļa ir pirmais putnu gaļas segmenta produkts Latvijā, kam piešķirta nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde - "Kvalitatīvs produkts" jeb "Zaļā karotīte". Tā apliecina, ka PF "Ķekava" svaigās gaļas produkcija tiek ražota Latvijā, izmantojot vietējās izejvielas, un atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!