Foto: Publicitātes attēls
Tiek uzskatīts, ka vislabākā dāvana ir pašu rokām gatavota, un es tam no sirds piekrītu, bet tikai ar tādu nosacījumu, ka dāvana ir tiešām pārdomāta un tās radīšanai iespējams atvēlēt pietiekami daudz laika, lai katrs sīkums būtu paveikts kā nākas. Bet, ko gan iesākt tiem, kam gluži vienkārši nav vaļas pirmssvētku saspringtajā grafikā atrast brīvu brītiņu, ko veltīt nesteidzīgai dāvanu gatavošanai vai pat sameklēšanai?

Lai tev nenāktos iekrist veikalu izliktajās lamatās, steigā saliekot iepirkumu ratiņos pārāk dārgas un, ļoti iespējams, saņēmēju ne pārāk iepriecinošas "pēdējā brīža" dāvanas, vēlos ieteikt 11 pašmāju ražotāju darinājumus, ko es pati Ziemassvētkos labprāt priecātos saņemt, tādēļ ceru, ka tos novērtēs arī citi gardēži un kulinārijas entuziasti.

Lieliski ir arī tas, ka teju visas šīs dāvanas tu varēsi pasūtīt, neizejot no mājām, jo tās iespējams iegādāties internetā.

Studentiem: Kaņepju tēja stresa mazināšanai

Foto: Publicitātes attēls

Dabīga un bioloģiski audzēta kaņepju tēja, kurai raksturīga maiga, svaiga un viegli salda garša. Tā spēj uzlabot miegu, mazina trauksmi un stresu, tādēļ gada nogalē kaņepju tēja būs dāvana, ko noteikti novērtēs mācību drudža pārņemtie studenti un vidusskolēni.

Ražotājs: "Obelisk farm", Dekšāres pagasts, Viļānu novads.
Kur nopirkt: Ražotāja mājaslapā.
Cena: 5 eiro.

Vīriešiem, kuram jau ir viss: Viskija akmeņi elegantai dzēriena atvēsināšanai

Foto: Publicitātes attēls

Viskija akmeņi ir lieliska dāvana vīrietim, kuru grūti pārsteigt ar ko īpašu. Atšķirībā no ledus, viskija akmeņi atsvaidzinās iecienīto dzērienu līdz perfektai temperatūrai, to neatšķaidot un saglabājot garšu balansu. Viskija akmeņi nesaskrāpēs glāzes, kā arī tiem nav pievienotas papildus vielas, garantējot drošu lietošanu. Izmērs katram akmenim: 2x2x2cm. Materiāls: ziepjakmens, linu maisiņš.

Ražotājs: "Grante", Rīga.
Kur nopirkt: Mājražotāju mājaslapā.
Cena: 18.99 eiro.

Dzīves baudītājiem: Karamelizēts tomātu džems

Foto: Publicitātes attēls

Karamelizēts tomātu džems – no zeltainiem tomātiem, medus, brūnā cukurniedru cukura, sarkanvīna etiķa, olīveļļas un garšaugiem ilgstošā procesā, mazās devās tapusi delikatese. Labu draugu kompānijā baudāms kā izcila piedeva ar maigu sieru, pastu, putnu gaļu Iepakojums:100 g.

Ražotājs: "Wara Sula".
Kur nopirkt: Svaigi.lv.
Cena: 4.99 eiro.

Bērniem un fitnesa draugiem: Medus stienīši ātrai enerģijai

Foto: Publicitātes attēls

Ērti un daudzveidīgi pielietojams salmiņos safasēts medus, kas neaizņem daudz vietas, nav smags, vajadzīgajā brīdī nodrošina ar ātru enerģijas devu. Īpaši noderēs ātrai enerģijas uzņemšanai aktīvas atpūtas piekritējiem un bērniem – kā parocīgs našķis līdzņemšanai uz skolu. Katrā salmiņā 15 ml medus. Iepakojumā ir 10 salmiņi.

Ražotājs: SIA "Meduspils", Blīdenes pagasts, Brocēnu novads.
Kur nopirkt: Informācija ražotāja mājaslapā.
Cena: 14 eiro (pasūtot mājražotāju mājaslapā).

Sirdī mūžam jaunajiem: Porcelāna šķīvji ar mīlīgām apdrukām

Foto: Pēteris Vīksna

Gandrīz visi, domājot par savu bērnības pirmo šķīvi, ar smaidu atceras tieši zīmējumu, kas slēpās zem putras. Ja vēlies tikpat patīkamas atmiņas radīt arī savam dēlēnam, meitiņai vai ikvienam citam ēdājam – arī lielajiem romantiķiem – , uzdāvini kādu no četriem šķīvjiem: ar "helīti", kaķiem, suni un vārnām. Katram šķīvim pievienota grāmatiņa ar pasaku "Kā helītis šķīvi meklēja" (autore Liena Kreišmane). Tajā satiekas visu četru šķīvju "iemītnieki". Porcelāna šķīvju diametrs ir 23 cm. Šķīvji apdrukāti izturīgajā dekolu drukas tehnikā.

Ražotājs: Grafikas dizainere Madara Krieviņa, ilustratore Anna Vaivare.
Kur nopirkt: mjau.com
Cena: 15 eiro (pērkot mjau.com)

Instagramatkarīgajiem: Krufinu komplekts

Foto: Publicitātes attēls

Eklēri ir vakardiena! Ja vēlies tīmekļa aktualitātēm līdzi sekojošu draugu svētkos pārsteigt ar ko tiešām unikālu un "Instagram" publikācijas cienīgu, tad tev jāzina, ka līdzās Laimas pulkstenim meklējama pagaidām vienīgā vieta Latvijā, kur var nobaudīt Amerikā radītos krufinus, kuros apvienojas kruasānu un mafinu labākās īpašības. Zinātāji stāsta, ka krufins pēc pirmā kumosa nespēj atstāt vienaldzīgu nevienu saldummīli.

Krufini "Kolonāde Cafe" pieejami dažādos izmēros, ar dažādiem pildījumiem – gan sāļiem, gan saldiem. Piedāvājums mainās katru dienu, tādēļ, ja vēlies sakomplektēt īpaši personīgu dāvanu, dodies uz konditoreju un izvēlies mazo komplektu no četriem vai lielo – no deviņiem krufiniem, kas tiks ērti sarindoti glītā iepakojumā.

Kur nopirkt: "Kolonāde Cafe", Brīvības bulvāris 26.
Cena par 1 gab.: no 1.50 līdz 3.20 eiro; pieejamas arī dāvanu kartes

Jaunu garšu piedzīvojumu meklētājiem: Jēra pauti krējuma mērcē

Foto: Publicitātes attēls

Šodien, kad dažāda veida gaļas izstrādājumi nopērkami plašā klāstā un ar pastēti vai auksto gaļu nevienu gardēdi vairs nepārsteigsi, jēra pauti krējuma mērcē varētu būt jauns izaicinājums un patīkams pārsteigums kulināro piedzīvojumu meklētāju garšu kārpiņām. Iepakojumā: 240g.

Ražotājs: Uzņēmums "Sidrabi", Mārupe, Rīga.
Kur nopirkt: Informācija ražotāja mājaslapā.
Cena: 3.39 eiro (Arn.lv mājaslapā).

Šoferiem un jaunajām māmiņām: Dzirkstoša bērzu sula dažādās garšu variācijās

Foto: Publicitātes attēls

No bērzu sulām dabīgi raudzēts dzirkstošais dzēriens "Birzī", kas papildināts ar piparmētru, upeņu un citām garšām, būs lielisks slāpju remdētājs un patīkama sastāvdaļa atspirdzinošos kokteiļos. Pateicoties eleganti noformētajai, slaikajai pudelei, dzirkstošā bērzu sula būs ideāli piemērota svētkos kā bezalkoholisks šampanieša aizstājējs, tādēļ šādu dāvanu saņemt jo īpaši priecāsies šoferīši, kā arī jaunās un topošās māmiņas.

Ražotājs: SIA "Kainaiži", Brantu pagasts, Smiltenes novads.
Kur nopirkt: "Rimi klēts", SKY, "Stockman", "Idille" u.c. Vairāk informācijas ražotāja mājaslapā
Cena: 4.10-4.55 eiro pudele vai 11.33 eiro pudele svētku iepakojumā, pērkot Visasdavanas.lv.

Šokoholiķiem: Pasaulslavenu šokolādes desertu gatavošanas meistarklase

Foto: Shutterstock

Tie, kas savu dzīvi nespēj iedomāties bez šokolādes, noteikti būs sajūsmā, ja uzdāvināsi iespēju sākt gadu īpaši saldās noskaņās, apgūstot pasaules populārāko desertu gatavošanas smalkumus šefpavāra Raita Ivanova vadībā. 3-5 stundu garās meistarklases cenā ietilpst arī sagaidīšanas dzēriens un iespēja nodegustēt visus pagatavotos šokolādes desertus.

Vieta un laiks: 13.01.2018., pulksten 12.
Kur nopirkt: Viesistaba.lv.
Cena: Vienai personai 50 eiro, divām vai vairāk personām 45 eiro no katra.

Iesācējiem pavārmākslā: Dāvanu komplekts 'Praktiskais latvietis'

Foto: Publicitātes attēls

Dāvanu komplekts "Praktiskais latvietis" būs lieliska dāvana tiem, kas vēl tikai sāk apgūt pavārmākslas smalkumus vai zīmīgs mājiens jaunajai sievai no vīra kunga. Komplektā ietilpst: "Ar gaumi" lina un kokvilnas roku dvielītis, Līgatnes karošu darbnīcas glīta un izturīga koka karote, iepakots kastītē, apsiets ar lenti un tam klāt pievienota latviski gaumīga apsveikuma kartīte.

Kur nopirkt: Svaigi.lv.
Cena: 16 eiro.

Romantiķiem : Klasiskā krējuma pagale ar bērnības garšu

Foto: Publicitātes foto

Skrīveru pārtikas kombināta ražotās produkcijas klāsts savā laikā bija ļoti plašs, sākot ar konserviem un beidzot ar limonādi un iesala dzērienu, taču tagad te ražo dažādus saldumus, izmantojot sendienu receptes un tīras izejvielas.

Krējuma pagale, kas daudziem palikusi atmiņā kā debešķīgi gards bērnības dienu kārums, te joprojām tiek ražota pēc GOST standartiem. Izmantojot 1978. gada receptūras un tehnoloģijas, klasiskā krējuma pagale top tikai Skrīveru Pārtikas Kombinātā! Iepakojums: 550 g

Ražotājs: Skrīveru pārtikas kombināts, Skrīveri.
Kur nopirkt: ""Rimi" Klēts" (svaigs pievedums reizi nedēļā); 16. un 17. decembrī krējuma pagale būs nopērkama arī "Skrīveru pārtikas kombināta stendā" Kalnciema ielas tirdziņā.
Cena: 8 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!