Foto: Vida Press
Kad Argentīnā dzīvojošās amerikāņu mākslinieces Annas Kevilles Džoisas pieradinātais putniņš Badžijs beidza šīs zemes gaitas, sievietei tas bija ļoti liels trieciens. Lai godinātu savu, nu jau aizgājušo, čivinošo draugu, sērojošā Anna nolēma radīt jaunu ēdiena mākslas darbu sēriju "A Tribute to Budgie", kurā attēloti dažādi putni. Tā kā ikdienā Anna ir ēdienu stiliste, arī šīs sērijas darbi veidoti tikai un vienīgi no ēdamām lietām - dārzeņiem, augļiem, sēkliņām, riekstiem un citiem pārtikas produktiem.

Ēdiena stiliste savā darbā ir ļoti radoša, piemēram, flamingo ķermenis veidots no drumslās saberztām brokastu pārslām, bet cita putniņa attēlošanai izmantotas īpaši plānas burkāna šķēlītes. Ap katru no šķīvjiem izkārtoti produkti, kas izmantoti konkrētā putna attēlošanai.

Intervijā portālam "First We Feast" ēdiena stiliste stāsta, ka, pirms ķerties pie darba, viņa vēro ēdienu, izpētot vissīkākās detaļas, un tikai pēc tam gādā papildproduktus un veido kompozīciju. Džoisa atzīst, ka parasti iegādājas pārāk daudz ēdiena, jo viņai, gluži kā gleznotājai, nepieciešama palete ar plašām izvēles iespējām. Vispirms lietā tiek likti izturīgākie pārtikas produkti, smalkākās un trauslākās ēdamlietas atstājot sīku un filigrānu detaļu noslīpēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!