Foto: Shutterstock

Jūlija beigās aicinājām "Tasty.lv" lasītājus dalīties ar savām receptēm, kurās galveno lomu spēlē sīpoli. Pēc recepšu iesūtīšanas norisinājās balsojums. Balsojums ir noslēdzies, esam noskaidrojuši, kuru sīpolu ēdiena recepti lasītāji atzinuši kā labāko, tie ir sīpolu un alus mīklas plācenīši. Šī garduma autore ir Intra Kacara, viņa arī dosies ceļojumā uz Igauniju. Apsveicam!
Paldies visiem par dalību un veseli ēduši!

Slavenais Igaunijas Sīpolu ceļš (Sibulatee) vijas gar Eiropas ceturto lielāko ezeru – Peipusu. Igauņiem ir tāds teiciens, ka Peipuss ir kā pieliekamais kambaris, no kura var pabarot visus Igaunijas cilvēkus no visiem valsts rajoniem un nodrošināt tos ar pārtikas precēm. Peipusa apkārtnes vietējā virtuve ir slavena ar savu īpašo šarmu un kvalitāti: jāmin, piemēram, Peipsi (marinēti) gurķi, sīpoli, sīgas, sēpijas, asari, kā arī daudzās meža veltes: ogas, sēnes, kā arī brieža gaļa.

Sīpolu ceļš ceļiniekus gaida ciemos visos gadalaikos, jo ikvienai sezonai ir sava burvība: vasarā šeit brauc uz Sīpolu ceļa atklāšanas pasākumu, sīpolu tirgu, kā arī apmeklēt Alatskivi pili un Kallastes sarkanā devona perioda smilšakmens atsegumus. Savukārt, ziemā šeit var piedalīties stumjamo ragavu sacensībās vai vērot pašbūvēto ledus braucamrīku parādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!