Foto: Shutterstock kolāža
Kad pirmā kāre pēc ķiršiem remdēta, jādomā, kā sulīgo ogu ražu saglabāt ziemas krājumiem. Ierastākie veidi ķiršu "ieziemošanai" ir ievārījums vai kompots, bet mums pūrā ir ne vien klasiskas receptes, bet arī mazāk ierasti, bet tāpēc ne mazāk gardi ķiršu izmantošanas veidi.

Pat vārot visparastāko ķiršu ievārījumu, var pielietot radošas atkāpes, aromatizējot zapti ar citrona miziņu, piparmētru bunti vai kanēļa standziņu. Arī upeņu pievienošana izcels ķiršu ogu garšu.

Savukārt ķiršu kompotam nebaidies pievienot avenes garšīgākam rezultātam. Ja ogu raža padevusies īpaši branga, tad izspied no tām sulu, pagatavot tumīgu liķieri, rubīnsarkanu vīnu vai uzmundrinošu ķiršu uzlējumu, ar ko Ziemassvētkos cienāt draugus un radus.

Īsteniem gardēžiem, kas nebaidās eksperimentēt un meklē arvien jaunas garšu variācijas, iesakām izmantot ķiršus etiķa pagatavošanai, kas lieti noderēs dažādu salātu, kā arī zivju un gaļas ēdienu aizdaram.

  • Pirms ķeries pie ķiršu ieburkošanas, izlasi šo padomrakstu, lai apgūtu dažādus ķiršu sezonas knifus – no kauliņu izņemšanas līdz netīro roku nomazgāšanai

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!