Foto: Shutterstock

Arbūzs vasaras tveicē ir, iespējams, labākā izvēle, lai atveldzētos un pie reizes arī ieturētu vieglu maltīti, tādēļ atklāsim pārbaudītus tautas peņēmienus, kā izvēlēties vissaldāko lielo ogu, kā to veikli sagriezt, lai varētu mieloties vien ar sulīgo mīkstumu, kā lietderīgi izmantot arbūza mizas, un uzzināsi arī citus padomus, ko likt aiz auss katram arbūzmīlim.

Sulīga arbūza meklējumi nav gluži laimes spēle. Ir virkne pazīmju, kas liecina – arbūzs ir gana nogatavojies vai tas tomēr pārlieku agri atvests tirgošanai. Palūkojot pieredzes padomus ''Cālis'' forumā, pavīd jau kaut kad dzirdēti paņēmieni, gan pavisam kas jauns gatavā arbūza meklējumiem.

Visbiežāk arbūzu baudām šķēlītes sagrieztu, bet, ja gribas ko vairāk, ir vērts pagatavot no tā kādu radošu maltīti, piemēram, izcept uz grila, pagatavot augļu picu, pievienot salātiem vai sasaldēt, iegūstot veselīgu saldējuma aizvietotāju.

Gatavojot arbūzu gaspačo vai kokteili būs nepieciešams vien augļa mīkstums, bet arī arbuza apvalku vari izmantot lietderīgi, pagatavojot no tā elegantu muciņu bolei vai atspidzinošam arbūzu dzērienam. Savukārt no mizām, kas palikušas pāri pēc mielošanās ar sulīgo ogu, sanāks gards un aromātisks ievārījums, kas ziemā atsauks atmiņā saulaino vasaru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!