Foto: Shutterstock
Vai ir kāda piedeva, kas ir tik universāla, ka vienlīdz labi "piestāv" gan tvaicētam lasim un sviestā ceptām garnelēm, gan sāļajam popkornam un risoto, gan vistas šašlikam un tvaicētai vistas filejai, kā arī ceptiem kartupelīšiem un pat svaigiem salātiem? Jā, tā ir citronu sāls, ko katrs var pagatavot mājās vien pusstundas laikā, izmantojot tikai divas sastāvdaļas.

Citronu sāls ir teju universāla piedeva, ko var pievienot gan zupām, gan gaļas ēdieniem, gan papildināt sautējumu, uz grila ceptu labumu, kā arī rīsu, makaronu un pat ceptu kartupelīšu garšu. Īpaši labi citronu sāls harmonēs ar dažādiem zivju un jūras velšu ēdieniem, piešķirot tiem jaunas garšas nianses un neatvairāmu aromātu.

Interneta vietne "Povarenok" skaidro – lai pagatavotu citronu sāli, tev būs nepieciešamas tikai divas sastāvdaļas:

  • 100 g rupja maluma jūras sāls;
  • 1 citrons.

Iesākumā uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

Pārlej citronu ar verdošu ūdeni un kārtīgi noberž (visprātīgāk sāls aromatizēšanai būtu izmantot citronu, kas audzis bioloģiskā saimniecībā).

Tad citronu rūpīgi noslauka, uz smalkās rīves norīvē visu miziņu. Citronu pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Kā no citrona izspiest pēc iespējas vairāk sulas, rakstījām iepriekš – šajā rakstā.

Rīvēto citrona miziņu samaisa ar citrona sulu, pārlej šo maisījumu sālij un rūpīgi iemaisa.

Sāli ber uz plāts, izlīdzina un liek cepeškrāsnī kaltēties uz aptuveni 15 minūtēm. Tad krāsni izslēdz, sāli izņem no krāsns un ļauj tai uz plāts atdzist.

Tad ber aizvākojamā stikla burciņā, uzglabā vēsā, tumšā vietā un izmanto pēc nepieciešamības vai uzdāvina kādam gardēdim, kura izsmalcinātajai gaumei piemērotu dāvanu atrast ir teju neiespējami. Šoreiz gan tev tas noteikti izdosies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!