Garda maltīte uz ātru roku – pildītas tortiljas: padomi, kā savīstīt pašas gardākās
Foto: Shutterstock

Ar gaļu vai zivs gabaliņiem, salātiem, sulīgiem dārzeņiem un gardām mērcēm pildīts tortiljas vai lavaša vīstoklītis ir patīkami sātīgs un apetītlīgs un gana vienkārši pagatavojams un ērti apēdams, tādēļ ne viens vien gardēdis to ierindojis savu iecienītāko ēdienu saraksta augšgalā. Tieši tādēļ šoreiz skaidrosim, kā mājās pagatavot visgardākās tortiljas ar tādām sastāvdaļām, ko sirds kāro.

Nav noslēpums, ka tradicionāli apaļajās tortiljas loksnēs tiek vīstīta uz pannas apcepta gaļa, kas papildināta ar dārzeņiem un pupiņām vai kukurūzu. Tomēr bez tā, tortiljās var ievīstīt arī konservēta tunča gabaliņus un pavisam vienkāršus svaigus dārzeņus un lapu salātus vai arī salātus, kas pagatavoti no avokado un vārītām olām. Tāpat, tortiljās vari salikt arī brokastu olu kulteni, kā to dara meksikāņi, kad gatavo brokastu kesadiljas.

Šajā rakstā atklājām, kā pavisam vienkārši mājās izcept tortilju plāceņus, bet, lasot tālāk, uzzināsi idejas pildījumiem, mērcēm un pamācību, kā tortiljas pareizi savīstāmas, lai bagātīgais pildījums nepilētu ātā no plāceņa un nenotašķītu drēbes.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka