Foto: Shutterstock

Itāļu slavētā un dievinātā pesto mērce ir viena no tām, kas visnotaļ piestāv tieši vasaras sezonai. Īpaši gards pesto sanāk tad, ja to gatavo mājās no svaiga bazilika, pētersīļiem vai kāda cita zaļuma. Kā izlietot zaļo mērci, lai piešķirtu rozīnīti dažādiem ēdieniem?

Pats klasiskākais pesto izmantošanas veids – pievienošana pastas ēdieniem. Pesto piestāvēs gan spageti, gan ravioli. Tomēr bez pastas ir vēl tik daudz citu produktu, kurus paspilgtinās bazilika mērce. Piemēram, pesto var pievienot arī rīsiem, griķiem un pat grūbām. Īpaši gards sanāks grūbu risoto jeb gruboto ar pesto.

Ja mājās cepta maize ir iecienīta, pamēģini to pildīt ar bazilika vai kaltētu tomātu pesto. Tā būs lieliska alternatīva ķiploku un zaļumu bagetēm. Runājot par maizītēm, pesto lieliski garšos ar grauzdiņiem, kā arī, uzsmērējot uz kārtainās mīklas maizītēm.

Tiem, kas iecienījuši krāsnī ceptu laša fileju, noteikti patiks receptes, kurās lasim pievienots pesto. Mērce kalpos ne vien kā glazūra, bet arī laša marināde. Lai virskārta būtu kraukšķīgāka, pesto sajauc ar sarīvētu sieru.

Bez visiem pieminētajiem pesto izmantošanas veidiem, īpaši jāizceļ zupas. Arī tām pesto piestāvēs lieliski, piešķirot patīkamu garšas niansi. "Tasty" iesaka pesto pievienot tomātu zupām – sārtā dārzeņa skābenums lieliski saderēs ar mērcē esošā bazilika svaigumu.

Iekārdinājām? Iemācies pesto pagatavot pēc šīs pamācības, bet vairāk par itāļu mērces vēsturi uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!