Foto: Shutterstock
Plānas, pufīgas, rauga, biezas – pankūkas var izcept visdažādākās, lai izpatiktu jebkuram ēdājam. Taču, lai iegūtu ideāli biezas un pufīgas pankūkas, nākas ievērot dažus pamatprincipus, lai rezultāts būtu patiesi gards. Lūk, dažas viltības, kas palīdzēs gatavošanā!

Viens no pamatprincipiem, kas jāatceras, gatavojot biezās pankūkas – sausās sastāvdaļas sajauc atsevišķi no mitrajām. Tāpēc, ja mīklu gatavo no piena, kefīra vai paniņām, olām, sviesta, miltiem, cukura, cepamā pulvera un kādas citas piedevas, miltus ar cepamo pulveri un sāli vienmēr sajauc atsevišķi. Vienīgais izņēmums ir cukurs – rezultāts būs gardāks, ja cukuru iemaisīsi piena produktu un olu masā.

Tāpat svarīgi ir ievērot mitro sastāvdaļu temperatūru. Tikko no ledusskapja izņemtas olas un piens vis nederēs tam, lai izceptu biezās pankūkas. Aukstas sastāvdaļas liek mīklai saplakt, norāda "Martha Stewart". Tāpēc biezo pankūku gatavošanai labāk izmantot istabas temperatūrā noturētas olas un piena produktus.

Nedrīkst aizmirst arī par slepeno sastāvdaļu – kādu tējkaroti cepamā pulvera vai sodas. Zināms, ka šīs abas sastāvdaļas palīdz mīklām iegūt porainību un gaisīgumu, tāpēc cepamo pulveri vai sodu sajauc ar sausajiem miltiem. Cepot pankūkas, zināsi – kad uz pannas uzlietā mīkla burbuļo, pankūku laiks apgriezt.

Pēc sauso sastāvdaļu pievienošanas mitrajām mīklu nevajadzētu pārmaisīt. Ja ap mīklu darbosies pārāk ilgi, pankūkas pēc izcepšanas būs nevis biezas, bet gan saplakušas un gumijotas.

Īpaši gaisīgu pankūku noslēpums – atsevišķi sakulti olu baltumi. Kad pārējās mīklas sastāvdaļas sajauktas, tajā rūpīgi iecilā atsevišķi sakultos olu baltumus. Tas piešķirs pankūkām pavisam citu konsistenci. Tāpat piena vietā izmanto kefīru vai paniņas. Tā kā kefīram un paniņām ir biezāka un treknāka konsistence, pankūkas būs pufīgākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!